Afbeelding

Uw huis aanpassen voor een langer en gezonder leven

Actueel 366 keer gelezen

Naarmate we ouder worden, wordt zelfstandig thuis wonen steeds belangrijker en haalbaarder. Met de juiste aanpassingen kan uw huis de perfecte omgeving worden voor een plezierige, comfortabele levensstijl als u ouder wordt. Hier zijn een aantal aanpassingen die u aan uw huis kunt doen om ervoor te zorgen dat u zelfstandig thuis kunt blijven wonen als u ouder wordt: 

Inloopdouches of -kuipen 

Langer zelfstandig thuis wonen is mogelijk door te kiezen voor een inloopdouche! Een van de grootste uitdagingen voor senioren is namelijk het in en uit bad stappen. Inloopdouches of -kuipen zijn een veilige, gemakkelijke manier voor senioren om in bad te gaan zonder zich zorgen te hoeven maken over uitglijden of vallen. Deze douches en badkuipen bieden stabiliteitsbeugel, antislipvloeren en verstelbare douchekoppen, zodat baden niet alleen mogelijk, maar ook aangenaam is. 

Trapliften 

Trappen kunnen moeilijk begaanbaar zijn voor mensen met artritis of andere mobiliteitsproblemen. De installatie van een traplift neemt deze uitdaging weg en maakt het voor senioren veel gemakkelijker om van de ene naar de andere verdieping in hun huis te gaan. De meeste trapliften worden aangedreven door elektriciteit of batterijen en kunnen veilig met één hand worden bediend. Er zijn verschillende redenen waarom trapliften een goede keuze kunnen zijn voor oudere familieleden die in hun huis willen blijven wonen. Ten eerste kunnen trapliften de veiligheid verbeteren door het risico op vallen te verminderen. Ten tweede kunnen zij de onafhankelijkheid vergroten doordat ouderen zich gemakkelijker door hun huis kunnen verplaatsen. Ten slotte kunnen trapliften de gemoedsrust van gezinnen vergroten doordat zij zich minder zorgen hoeven te maken. 

Automatische verlichtingssystemen 

Naarmate we ouder worden, gaat ons gezichtsvermogen vaak achteruit, waardoor het moeilijk of zelfs onmogelijk wordt om in donkere ruimtes te navigeren. Automatische verlichtingssystemen schakelen het licht in wanneer ze beweging in een kamer waarnemen, waardoor het voor senioren veel gemakkelijker wordt om zich in het donker veilig door hun huis te bewegen. De lichten kunnen ook worden geprogrammeerd om na verloop van tijd langzaam te dimmen voordat ze helemaal uitgaan, zodat senioren niet midden in de nacht hoeven te zoeken naar lichtschakelaars.

Wandbeugels 

Muurbeugels bieden ouderen steun en zorgen ervoor dat ze langer thuis kunnen blijven wonen. Met muurbeugels kunnen senioren hun onafhankelijkheid behouden en in hun eigen huis blijven wonen. Muurbeugels bieden ondersteuning bij het lopen en de transfer, maar ook bij het toiletteren en baden. Ze helpen senioren veilig thuis te blijven wonen en kunnen het leven van zorgverleners vergemakkelijken. Muurbeugels zijn een essentieel hulpmiddel voor veel senioren, en de keuze van het juiste type beugel kan een groot verschil maken in de kwaliteit van leven. Er zijn veel verschillende soorten muurbeugels op de markt, dus het is belangrijk om het type te kiezen dat het beste past bij de behoeften van de persoon in kwestie. Met het juiste type muurbeugel kunnen senioren langer thuis blijven wonen en hun onafhankelijkheid behouden.

Oprijplaten en verbrede deuropeningen

Oprijplaten maken het voor mensen met een rollator of rolstoel veel gemakkelijker om hun huis in en uit te gaan zonder trappen op te lopen of steile hellingen te nemen. Het verbreden van deuropeningen is een andere goede optie, omdat rolstoelgebruikers dan een betere toegang tot hun huis hebben zonder door krappe ruimtes te hoeven manoeuvreren. Zowel hellingbanen als verbrede deuropeningen geven senioren meer vrijheid in hun eigen huis, zodat zelfstandig wonen tot op hoge leeftijd mogelijk blijft. 

Slimme deurbel

Senioren hebben veel te winnen door te kiezen voor een slimme deurbel. Doordat zij kunnen zien wie er voor de deur staat zonder op te hoeven staan, kan een slimme deurbel senioren helpen om langer zelfstandig te blijven wonen. Bovendien zijn veel slimme deurbellen uitgerust met functies zoals een bewegingsdetectie die de veiligheid in huis kan verbeteren. Voor senioren die alleen wonen, kan dit gemoedsrust geven in de wetenschap dat iemand wordt gewaarschuwd als er een indringer is. En voor wie in een woonzorgcentrum woont, kan een slimme deurbel familieleden een manier bieden om te controleren of hun dierbaren veilig zijn. Dus of het nu gaat om veiligheid of gemak, er zijn genoeg goede redenen waarom senioren zouden moeten overwegen te kiezen voor een slimme deurbel.

Er zijn veel manieren waarop huiseigenaren hun huis kunnen aanpassen zodat ze comfortabel blijven als ze ouder worden en toch zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Deze aanpassingen helpen uw comfort te waarborgen terwijl u blijft genieten van het leven in uw eigen huis! Als u meer wilt weten over hoe u uw huis kunt aanpassen om het ouder worden te vergemakkelijken, neem dan vandaag nog contact op met uw plaatselijke bouwmarkt! Ze kunnen u helpen bij het aanpassen van uw huis, zodat u comfortabel kunt leven en langer onafhankelijk thuis kunt blijven wonen! 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 21 uur geleden
Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 1 mei, 20:51
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag 1 mei, 18:52
Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Tributebands schitteren bij Vijverpop 1 mei, 15:50
Road Runners Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en alle betrokken vrijwilligers kijken ernaar uit om alle hardlopers en wandelaars weer te ontvangen op zondag 29 september.
Start inschrijving Geuzenloop & Wandelen op 1 mei 1 mei, 15:48 1
Bewoners, familie, zorgmedewerkers en vrijwilligers van Floriadehof lopen het Vergeet-mij-niet-pad naar winkelcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen in gebruik 1 mei, 15:44
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 1 mei, 07:16
Vrijwilligers helpen met huiswerk maken.
Kansengelijkheid door studieplekken bij Piëzo 30 apr, 13:18