De leerlingen van de leerlingenraad van de Triangel overhandigen de cheque aan Loes van Doveren van Stichting Aap.
De leerlingen van de leerlingenraad van de Triangel overhandigen de cheque aan Loes van Doveren van Stichting Aap. Robbert Roos

De Triangel schenkt 3000 euro aan Stichting Aap

Actueel 1.307 keer gelezen

Zoetermeer - Drieduizend euro; dat is het bedrag wat Loes van Doveren van Stichting Aap in ontvangst mocht nemen van basisschool De Triangel. De kinderen brachten dit geld bij elkaar met een sponsorloop eerder dit jaar. Met het geld kunnen verschillende dieren ‘geadopteerd’ worden.

Suikereekhoorn Ro, Berberaap Kalila, de leeuwen Govanny, Flori, Elsa, en Marie en tijger Suzu kunnen allemaal opgevangen worden dankzij de bijdrage van De Triangel. De dieren die Stichting Aap sinds de oprichting in 1972 opvangt zijn afkomstig uit circussen, de illegale handel, de entertainmentindustrie en van mensen die ze als huisdieren hielden. “Sommige wilde dieren mag je volgens de wet als huisdier houden”, legt Loes uit. “Waar mogelijk proberen we die wetgeving aan te passen.” De kinderen van de leerlingenraad begrijpen niet dat je een wild dier in huis neemt. Stichting Aap beschikt over een groot internationaal netwerk van partners zoals dierentuinen. Via dat netwerk proberen zij de opgevangen dieren weer geestelijk en lichamelijk gezond te maken, en onder te brengen bij een van de partners. Loes is dan ook erg blij met de cheque. Ook Miranda van der Toorn, directeur bij De Triangel is erg trots op alle 190 leerlingen die bijgedragen hebben. “Ze hebben het doel zelf aangedragen, het geld bijeen gebracht én zelf de contacten met Stichting Aap gelegd. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 9 uur geleden
Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 19 uur geleden
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag 21 uur geleden
Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Tributebands schitteren bij Vijverpop gisteren
Road Runners Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en alle betrokken vrijwilligers kijken ernaar uit om alle hardlopers en wandelaars weer te ontvangen op zondag 29 september.
Start inschrijving Geuzenloop & Wandelen op 1 mei gisteren 1
Bewoners, familie, zorgmedewerkers en vrijwilligers van Floriadehof lopen het Vergeet-mij-niet-pad naar winkelcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen in gebruik gisteren
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 1 mei, 07:16
Vrijwilligers helpen met huiswerk maken.
Kansengelijkheid door studieplekken bij Piëzo 30 apr, 13:18