De start van de Santa Kids Run
De start van de Santa Kids Run Gerard van Warmerdam

Santa Evening Run is groot succes

Actueel 873 keer gelezen

Zoetermeer - Veel steden kennen het al maar Zoetermeer heeft nu ook een Santa Run. Magisch Zoetermeer heeft afgelopen week voor de eerste keer de Santa Evening Run gehouden. De run werd voorafgegaan door de Santa Kids Run.

 Een Santa Evening Run is een funrun waarbij men verkleed als kerstman/-vrouw een parcours aflegt voor het goede doel. Het was een spektakel van een hele hoop kerstmannen en kerstvrouwen die door het Stadshart renden. De volwassenen renden een parcours van 2,5 km, de kinderen hadden een route van 1 km. Iedereen die meedeed kreeg een kerstmannen outfit om aan te trekken.

Na een warming-up door een dj liepen enkele honderden kinderen en volwassenen een route door het Stadshart en haalden daarmee 2000 euro op voor het goede doel van Magisch Zoetermeer. Dat is de eenzaamheid onder ouderen te verminderen en wensen van ouderen uit te laten te komen. Hiervoor worden vooral tijdens de kerstperiode allerlei acties voor op touw gezet.

Na afloop kregen alle kinderen een medaille, stond voor alle deelnemertjes de warme chocolademelk klaar en konden zij op de foto met de Kerstman. 

Game City had voor zowel kids als volwassenen een mooie prijs beschikbaar gesteld. De Kids Run werd gewonnen door Aneta Zawadzinska en bij de volwassenen kwam Niels Hulsen na slechts 9 minuten over de finish. 

Bij de kraampjes kon men een magische Kerst wenskaars kopen waarvan de opbrengst eveneens naar het goede doel gaat. Deze kaarsen zijn ook te koop bij vele verkooppunten die u kunt vinden op magischzoetermeer.nl.

De organisatie van Magisch Zoetermeer kijkt met een goed gevoel terug op de run. “Wij danken alle vrijwilligers. partners en sponsoren die het mogelijk hebben gemaakt deze run te organiseren. Gemeente Zoetermeer. Autobedrijf de Zeeuw, Hommerson, Game City, BackWerk, Jongerius, Hoogvliet, Lions, ZFM, DJ Ris, DJ Stefan, Zoetermeer Actief Zoetermeer/De Plek, Liftintermediair, MTC Zoetermeer, Van der Meer, All-in-One, Biblioheek, Netwerk Zoetermeer, Stadshart, Community tegen eenzaamheid”, aldus organisator Mark Merckens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De Vredesboom aan de Dobbe.
Bijeenkomst bij de Vredesboom 2 mei, 08:53
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 2 mei, 07:00
Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 1 mei, 20:51
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag 1 mei, 18:52
Super Trouper brengt een tribute aan ABBA tijdens Vijverpop.
Tributebands schitteren bij Vijverpop 1 mei, 15:50
Road Runners Zoetermeer, Sportief Wandelgroep Zoetermeer en alle betrokken vrijwilligers kijken ernaar uit om alle hardlopers en wandelaars weer te ontvangen op zondag 29 september.
Start inschrijving Geuzenloop & Wandelen op 1 mei 1 mei, 15:48 1
Bewoners, familie, zorgmedewerkers en vrijwilligers van Floriadehof lopen het Vergeet-mij-niet-pad naar winkelcentrum Rokkeveen. Foto Kees van Rongen
Vergeet-mij-niet-pad in Rokkeveen in gebruik 1 mei, 15:44
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 1 mei, 07:16