Acteurs schitteren in Blind Date. Foto: annemieke van der togt
Acteurs schitteren in Blind Date. Foto: annemieke van der togt Annemieke van der Togt

Talentvolle acteurs zetten goede Blinde date neer

Actueel 560 keer gelezen

Zoetermeer - Daten anno 2022 is vooral veel swipen via allerlei apps. Jenny en Bob worden daar gek van en denken inmiddels dat de liefde niet meer voor hen is weggelegd. En dan is daar ineens de liefdesengel Roos met haar Cupido’s pijl. Via 500 vragen weet zij de juiste match te vinden. Bij Jenny en Bob verwacht ze een enorm succes want het tweetal scoort 100%. Als dat geen ware liefde wordt?

Door Hélène Ouwerkerk

Maar zo’n hoge score op de vragen blijkt absoluut geen geplaveid pad dat soepeltjes naar de ware liefde leidt. Bob en Jenny hebben zich van tevoren bereid verklaard om tijdens een diner in een speciaal liefdesrestaurant tot de laatste koffie te blijven zitten om de liefde een kans te geven. Maar als ze halverwege het diner de handdoek in de ring dreigen te gooien, schuwt datingbureauhoudster Roos draconische maatregelen als handboeien en een ketting niet. Ze wil koste wat kost Jenny en Bob bij elkaar houden tot de vonk overslaat.

Het verhaal van Blind Date is niet heel spannend of verrassend en eigenlijk ook wel een beetje voorspelbaar. Toch zorgen de acteurs Brigitte Heitzer, Freek Bartels (Bob) en Sanne Franssen (diverse rollen) voor een leuke maar vooral humoristische voorstelling. Ze acteren goed en zingen uitstekend en krijgen de lachers op hun hand. Vooral het musicalkwartiertje waarbij Freek in rap tempo een groot aantal musicals de revue laat passeren mag er zijn. Dat er ook musicals bij zijn waarin hij speelde zoals Miserables en Joseph en de Technicolor Dreamcoat, kan rekenen op bijval van uit het publiek. Ook Brigitte laat zien dat ze naast prachtig zingen ook een enorm komisch talent is. En dan Sanne Franssen. De actrice neemt veel verschillende rollen voor haar rekening en blijkt een multitalent. Komisch, goed acterend en mooi zingen. Sanne heeft het allemaal in huis.
Hoewel de voorstelling goed in elkaar zit en fijn is om naar te kijken, is niet alles een schot in de roos. Zo is de act van Brigitte Heitzer met de blokfluit een beetje flauw en too much. Neemt niet weg dat je met Blind Date een heerlijke avond uit hebt met lekkere songs die ook nog geweldig klinken. Wat wil een mens nog meer?

Blind date

Blind Date is vrijdag 16 december te zien in het Stadstheater. De voorstelling in de grote zaal begint om 20.15 uur. Kaarten de voorstelling kosten 35 euro en zijn te koop via www.stadstheater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Kennismaken met de koeien tijdens de Open Boerderijdagen
Kom kijken bij de boeren in de buurt 30 apr, 11:57
Twee slechtvalkkuikens, een mannetje en een vrouwtje, dus beschuit met muisjes hoewel ze vogels eten. Foto: Martin Mollet
Twee slechtvalkjes geboren op toren Onder de Loep 30 apr, 11:16 2
Foto: Patricia Munster
Dodenherdenking in Zoetermeer 30 apr, 10:30
Sachi en Jolie doen mee aan Theater na de Dam.
Theater na de Dam brengt pittig populisme met leuke cast op 4 en 5 mei 29 apr, 12:12
Koninklijke onderscheiding voor Zoetermeerders: (v.l.n.r.) de heer De Gier, mevrouw Pelt-Spaans, mevrouw Plug-Seefat, de heer Pet, de heer Versluis, burgemeester Bezuijen, Jelte Petri, mevrouw van der Knaap-Niazian, de heer van den Berg, mevrouw Feeke-Bosma, mevrouw Bierman-Verhagen, mevrouw Bosman-Asselman, de heer Clason. Foto: Gerard van Warmerdam
Lintjesregen in Zoetermeer, dit jaar ook een jeugdlintje uitgereikt 26 apr, 14:07
Bloemiste Jacky van der Veen en haar hondjes Diamond (l.) en Dasher poseren als volleerde modellen. 'Door mijn eigen ervaringen te delen, hoop ik anderen te inspireren en aan te moedigen.' Foto: Kees van Rongen
Jacky uit Meerzicht op de catwalk in de finale van Miss Diversity 26 apr, 12:50
Huub Schreurs. De bijeenkomst werd afgesloten met een geanimeerde signeersessie. Foto: pr
Zoetermeerder Huub Schreurs presenteert boek over wegen naar sociale verandering 26 apr, 12:18
Het dementie vriendelijke pad is te herkennen aan blauwe Vergeet-mij-nietjes op de tegels. Foto: pr
Vergeet-mij-niet-pad Rokkeveen feestelijk geopend met bewoners Floriadehof en bezoekers Carpe Diem 26 apr, 11:31