Treintje in de Dorpsstraat
Treintje in de Dorpsstraat

Dorpsstraatondernemers feestelijk het jaar uit

Actueel 583 keer gelezen

Zoetermeer - Wie onlangs in de Zoetermeerse Dorpsstraat is geweest heeft het al lang gezien; heel de straat is vrolijk versierd en helemaal klaar voor de komende feestdagen. Esther van der List, Patricia Tjepkema en de rest van de ondernemers hebben er dan ook ontzettend veel zin in. 

“We hebben vanuit de ondernemersvereniging en de vastgoedeigenaren BIZ extra budget voor de feestdagen gekregen”, vertellen beide ondernemers. En dat is te zien. “Op 7, 10 en 17 december is er een meet & greet in het Kersthuis in de Dorpsstraat”, vertelt Esther. Dan kun je een kijkje nemen in het tijdelijke huis van de Kerstman. “Misschien ontmoet je hem wel of kom je een van zijn Elfjes tegen.”
Van 5 december tot en met 8 januari wordt er een nieuw evenement georganiseerd met de naam; ‘Met Arie op Wintersafari’. “We hebben voor de jeugd van de basisschoolleeftijd een leuke, interactieve speurtocht uitgezet”, vertellen Esther en Patricia enthousiast. “Maar liefst 12 verschillende etalages zijn ingericht met speciale winterdieren. Denk maar aan orka’s, husky’s. elanden en andere winterse dieren. Bij het dier in de etalage vind je een A4tje met daarop een QR-code. Als je die scant verschijnt er een vraag. Na afloop kun je een cadeautje grabbelen in de ton bij ’t Dierenparardijs.”

Op 10 december rijdt er ‘s middags een speciale, gratis Kersttrein in de straat. Op het plein in het midden van de straat staat een grote snowglobe waarin je, samen met de kerstman, op de foto kunt gaan. Op 13 december is er de traditionele kaarsjesavond . “Na het ontsteken van de drijvende kerstboom op de Dobbeplas door burgemeester Michel Bezuijen begint de lichtjesparade”, vertelt Patricia. Tijdens de lichtjesparade kunnen kinderen hun fiets, step, of zichzelf versieren met lichtjes. Om deel te nemen kunnen kinderen van 28 november tot en met 12 december een startnummer halen bij ‘t Dierenparadijs. Tijdens de route staat een vakjury met onder andere Ward Meijroos en Juliette Meurs-Troch klaar om de creaties te beoordelen. De vijf mooiste en origineelste creaties ontvangen een prijs. Die worden uitgereikt op zaterdag 17 december.” Ook lopen er die avond verschillende Dickensfiguren, staan er living statues en zorgen verschillende koren voor een sfeervolle, muzikale omlijsting. Op woensdag 14 december worden Kinder Winterspelen georganiseerd, compleet met een winters springkussen en een leuke Kersttrein waarmee je gratis een rondje door de straat kunt rijden. Eind januari is er weer een knotsgekke Crazy Sale met een spectaculaire opruiming en vele scherpe aanbiedingen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Konijnenbezitters kunnen (op afspraak) hun konijn tegen gereduceerd tarief laten vaccineren en desgewenst gratis laten controleren. Foto: Het Buitenbeest
Konijnenavond voor baasjes op Speelboerderij Het Buitenbeest 3 mei, 13:06
Waylon is live op zijn best. Foto: Robin Eggenkamp
Waylon speelt zijn beste hits in Poppodium Boerderij 3 mei, 12:39
Drie sprekers zullen die avond op dit onderwerp ingaan. Foto: pr
Thema avond Wonen van JongSenioren Zoetermeer 3 mei, 11:40
Afbeelding
Column burgemeester Bezuijen: Herdenken 3 mei, 09:32
Ukele leren spelen
Ukelele workshop voor beginners 3 mei, 09:22
Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05
De Hof van Seghwaert ligt aan de parkeerplaats die grenst aan Gaardedreef 169.
Kinderspeelmiddag in de perenboomgaard in Hof van Seghwaert 2 mei, 12:29
De vertrouwde medewerkers van Albert Heijn Seghwaert staan vanaf 27 mei weer enthousiast voor je klaar. Foto: pr
Albert Heijn Seghwaert wordt in twee weken compleet vernieuwd 2 mei, 11:31 7