Ani kapt Romy, één van de trouwe klanten.
Ani kapt Romy, één van de trouwe klanten. Annemarie de Vries

Zoetermeerse kapster overwint tegenslagen

Actueel 901 keer gelezen

ZOETERMEER - Een bekend spreekwoord luidt: “Achter de wolken schijnt de zon.” Dat dat waar is bewijst kapster Ani Ohan. Alsof de lockdowns nog niet voldoende waren brandde vorig jaar op oudejaarsavond haar kapperszaak Sublime Allure volledig af, als gevolg van vuurwerk. Ani ging niet bij de pakken neer zitten en inmiddels ontvangt zij vol trots haar klanten in haar nieuwe zaak.

Door Annemarie de Vries

“Eigenlijk wil ik niet meer terugkijken,” vertelt ze, “er is zoveel gebeurd, echt niet te geloven. Maar mijn lieve klanten zoals Isabella die jullie mijn verhaal mailde en mijn familie hebben mij er doorheen gesleept. Nu is het tijd om vooruit te kijken.” Voor Streekblad Zoetermeer vertelt ze toch nog één keer wat er allemaal gebeurd is. 

Ongeveer een jaar geleden moest de kapperszaak van Ani weer sluiten voor een lockdown, maar ook privé zat het tegen. Ani lag in een scheiding en was op zoek naar woonruimte voor haarzelf en haar jong volwassen zoons. “Ik heb meerdere keren urgentie aangevraagd, maar dat kreeg ik alleen als ik in de daklozenopvang zat en dat wilde ik echt niet, daarom woonde ik nog bij mijn ex.” Om haar af te leiden en omdat de zaak toch dicht was stelde haar broer voor om een weekje op vakantie te gaan en dat deed ze. “Ik werd gebeld door een onbekend nummer en nam dus eerst niet op, maar toen ze de tweede keer belden dacht ik dat er misschien iets met mijn vader was ofzo, dus ik nam op. Toen hoorde ik dat mijn zaak in brand stond.” Natuurlijk wilde Ani gelijk terug naar Nederland, maar tot overmaat van ramp had ze corona opgelopen en kon ze dus niet gelijk terugvliegen.” 

Uiteindelijk bleek er vrijwel niks van de zaak over. “Ik kon er gewoon niet naar kijken,” vertelt ze. De verhuurder heeft alles geregeld en pas na maanden was het voldoende herbouwd om weer te gaan gebruiken, helaas bleek toen de huur met 18 procent omhoog te zijn gegaan. Iets dat voor Ani onmogelijk te betalen was, ze moest immers na zoveel maanden weer opnieuw klanten gaan werven. Intussen ging de zoektocht naar woonruimte door en was duidelijk dat huren niet ging lukken.

Tot het nieuwe pand op de Wit-geellaan 158 voorbij kwam, eigenlijk was dat stom toeval. “Je wilt het niet geloven, maar ik vond het op Marktplaats en het gekke is dat ik echt nooit op Marktplaats kom, alleen dus deze ene keer, alsof het zo heeft moeten zijn. Ik vond het wel een beetje raar, dus vroeg mijn zwager mee, want die heeft er wat meer verstand van. Gelukkig waren de eigenaren hele lieve mensen die heel veel geduld hebben gehad tot ik de financiering rond had.” De koop werd namelijk gesloten door Ani en haar zoons van 24 en 21. “Ik ben echt zo trots op ze. Mijn jongste zoon heeft een tussenjaar genomen om geld te verdienen en mij te helpen. Ik prijs mij gelukkig met zulke kinderen.” Met de aankoop van dit pand werden in één klap twee problemen opgelost, want het is een pand waar wonen en werken gecombineerd kan worden. Dus wonen Ani en haar zoons nu boven terwijl beneden de kapperszaak is.

“En nu gaan we weer vooruit kijken,” glimlacht Ani, “Een aantal van mijn oude klanten zijn weer terug bij mij en inmiddels heb ik ook wat nieuwe klanten uit de buurt en ik ben druk aan het flyeren met een kennismakingskorting. Dus ik ben ervan overtuigd dat het helemaal goed komt.” Overigens zit naast Ani ook een kapperszaak, “maar dat is helemaal niet erg,’ verzekert ze. Dat is echt zo’n lieve vrouw. We hebben elk andere klanten, we zijn geen concurrenten.”

Klant Romy die aanwezig is in de zaak en al jaren vaste klant is bevestigt wat ook briefschrijfster Isabella al aan ons schreef. “Het knappe van Ani vind ik dat ze bleef doorzetten en altijd nog positief bleef.” “Ani is een voorbeeld van ondernemerschap,” aldus Isabella.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Blindegeleide markeringen aangebracht op de trappen van de Wethouder Jennétunnel bij station Zoetermeer-Oost. Foto: pr
Blindegeleide markeringen op trappen verbeteren veiligheid voor mensen met visuele beperking 1 mrt, 10:07
Circusacts van leerlingen.
Leerlingen ONC tonen hun talenten en schitteren in voorstelling Healthy, Happy, Wonderful 1 mrt, 09:36
Afbeelding
Vacaturegids nu ook online: heel veel werk en banen! 29 feb, 15:17
Anna- Sofia en Livia met hun donatie.
Anna-Sofia en Livia zamelen geld in voor de Egelopvang Zoetermeer 29 feb, 13:39 3
Ilion schittert op NK indoor atletiek. Foto: Ed Turk
Ilion presenteert goed tijdens het NK indoor atletiek 29 feb, 12:47 1
Deelnemers maken kennis met het rondje gezond Driemanspolder.
Architectuurwandeling met rondje gezond in Driemanspolder 29 feb, 11:41
Diverse locaties van inZet sluiten aan bij deze actie en verwelkomen vrijwilligers graag bij hun activiteiten.
Vrijwilligers welkom bij locaties van inZet tijdens NLdoet op 15 maart 29 feb, 11:05
Doordeweeks zijn er voordelige Cineplus voorstellingen in de ochtend of de middag bij Kinepolis Zoetermeer. Met de speciale kortingsactie op broodjes of maaltijden van Family Zoetermeer maakt u er zelfs een compleet dag je uit van.
Voordelig naar de bioscoop tijdens de Cineplus voorstellingen van Kinepolis Zoetermeer 29 feb, 11:00