Theater na de Dam focust op verhalen over de Tweede Wereldoorlog
Theater na de Dam focust op verhalen over de Tweede Wereldoorlog

Stadstheater zoekt verhalen over de Tweede Wereldoorlog

Actueel 243 keer gelezen

Zoetermeer - Het Stadstheater Zoetermeer is op zoek naar verhalen uit en over de Tweede Wereldoorlog van Zoetermeer en haar inwoners. Deze verhalen worden verwerkt in de voorstelling Theater na de Dam, die gemaakt wordt door een professionele theatermaker en jongeren uit de stad. De verhalen kunnen worden ingestuurd tot 31 december 2022 naar lola@stadstheater.nl

De jongeren die meedoen aan Theater na de Dam zijn op zoek naar verhalen over 5 specifieke onderwerpen. Dit zijn: eten/recepten, reizen, banen, zorgverleners en Antileugenpillen. De jongeren vragen zich af wat mensen aten en of je nog wel kon reizen tijdens de oorlog. Kon je nog wel je familie bezoeken in een andere stad? Werd het werk van de bewoners van Zoetermeer erg beïnvloedt en moesten ze zorg verlenen aan familie of andere mensen? Zijn er mensen die verhalen hebben over het verzetsblad Antileugenpillen (dat later De Waarheid en Het Vrije Geluid werd)?

Alle verhalen kunnen voor 31 december 2022 ingestuurd worden naar lola@stadstheater.nl. De voorstelling speelt op 4 mei om 21:00 uur in het Stadstheater Zoetermeer.  

Uit de krant