Derk Stegeman, directeur van Stek en secretaris van de Protestantse Diaconie van Den Haag, overhandigt de cheque van de actie 'Den Haag geeft warmte' aan Henk Baars, vicevoorzitter van Voedselbank Haaglanden.
Derk Stegeman, directeur van Stek en secretaris van de Protestantse Diaconie van Den Haag, overhandigt de cheque van de actie 'Den Haag geeft warmte' aan Henk Baars, vicevoorzitter van Voedselbank Haaglanden.

Bon van 40 euro voor Voedselbankklanten

Actueel 425 keer gelezen

Zoetermeer - Alle klanten van Voedselbank Haaglanden krijgen deze week een supermarktbon van 40 euro cadeau bij hun voedselpakket. Als steuntje in de rug in deze dure tijden. Met deze bon kunnen de voedselbankklanten bij de Jumbo boodschappen halen.

Voedselbank Haaglanden heeft de 2351 bonnen van elk 40 euro kunnen kopen dankzij de inzamelactie ‘Den Haag geeft warmte’ en dankzij de vele giften die particulieren en bedrijven de afgelopen periode aan de voedselbank gedoneerd hebben. “We zijn zo dankbaar dat zoveel mensen ons te hulp schieten, vertelt Henk Baars, vice-voorzitter van Voedselbank Haaglanden. “Deze hulp is keihard nodig, want het aantal klanten van de voedselbank blijft toenemen. Een steeds grotere groep mensen kan niet meer rondkomen en heeft extra voedselhulp nodig. Zo’n extra bon van 40 euro helpt hen enorm! Grote dank aan alle gulle gevers.”

De inzamelactie ‘Den Haag geeft warmte’ is een initiatief van Stek, voor stad en kerk. Samen met diaconieën en meerdere organisaties in Den Haag riepen zij stadgenoten op hun energiecompensatie te doneren aan klanten van de Voedselbank in Den Haag. De actie leverde maar liefst een ton op! De voedselbankklanten in Den Haag hebben hierdoor in het voorjaar al een boodschappenbon van 35 euro ontvangen. Deze week krijgen ze dankzij ‘Den Haag geeft warmte’ een 2e supermarktbon van 40 euro bij hun voedselpakket. De afgelopen maanden heeft de voedselbank veel kleine en grote bedragen ontvangen. Met deze donaties heeft de voedselbank nu ook supermarktbonnen van 40 euro kunnen kopen voor alle klanten in Rijswijk en Zoetermeer én voor de vele nieuw aangemelde voedselbankklanten. In september deelde Voedselbank Haaglanden nog 1800 voedselpakketten per week uit. Inmiddels zijn dat er 2351 per week.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 17 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 17 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 17 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 18 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis 17 apr, 18:05 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24