Tico heeft vele honderden zakken aardappelen ingekocht om weg te geven. Foto Kees van Rongen
Tico heeft vele honderden zakken aardappelen ingekocht om weg te geven. Foto Kees van Rongen

Gratis aardappelen voor wie het moeilijk heeft

Actueel 1.503 keer gelezen

ZOETERMEER - In de winkelcentra van alle wijken van Zoetermeer worden zaterdag 3 december pallets met honderden zakken aardappelen neergezet. “De aardappelen worden gratis geschonken aan mensen, die het echt nodig hebben,” vertelt initiatiefnemer Tico Roozendal, de meesterschoenmaker van Zoetermeer.

Door Kees van Rongen

Ze bestaan echt, mensen, die iets over hebben voor andere mensen. Tico staat bekend als de man van de goede doelen. “Ik heb bij boeren duizenden aardappelen ingekocht om ze weg te geven,” vertelt Tico in zijn schoenmakerij in winkelcentrum Oosterheem. “Veel mensen hebben het moeilijk momenteel en dan wil ik gewoon helpen. De boeren gaan aanstaande zaterdag de aardappelen distribueren in de verschillende winkelcentra. Tussen 10.00 en 11.00 uur worden de pallets met aardappelen neergezet. Mensen kunnen de aardappelen zelf pakken en als je iemand weet, die eenzaam is en wel een zak aardappelen kan gebruiken, breng het dan even langs,” zegt Tico. 

Tico gaat ervan uit, dat de gratis aardappelen terecht komen bij de mensen, die het echt nodig hebben. Hij heeft het volste vertrouwen in de mensen. Wel staan in de diverse winkelcentra vrijwilligers, die een handje helpen en een oogje in het zeil houden. Tico heeft deze feestmaand aangegrepen om iets te doen voor mensen, die afhankelijk zijn de voedselbank. Hij vindt het noodzakelijk om even voor Sinterklaas te spelen. Tico wordt in Zoetermeer op handen gedragen door ouderen. Eenmaal per jaar gaat hij met zijn team schoenmakers naar de ouderen in de verschillende verzorgingshuizen in Zoetermeer. Dan repareert hij en poetst hij gratis de schoenen van de ouderen. Terwijl de ouderen wachten op hun schoenen wordt er in het verzorgingshuis een gezellige dag van gemaakt. Hangjongeren haalde hij eerder van de straat en leerde ze een vak. Sommigen liepen bij hem stage, waardoor ze gemakkelijker een baan kunnen krijgen.

Als Zoetermeerse ondernemer is hij door AmbachtNederland gevraagd om 50-plussers op te leiden tot schoenhersteller. “Hij is een schoolvoorbeeld hoe de Ambachtsacademie werkt volgens het principe meester-gezel. Leerlingen worden in de praktijk geschoold door een leermeester. Het is een gebouwloze school, want de opleiding vindt in het bedrijf plaats.

Zaterdag 3 december is zijn actie gratis aardappelen. Tico: “maar let wel: op is op.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21