Verkleed als kerstman door het Stadshart rennen voor het goede doel
Verkleed als kerstman door het Stadshart rennen voor het goede doel

Santa Evening Run en Santa Kids Run

Actueel 313 keer gelezen

Zoetermeer - Voor het eerst krijgt Zoetermeer een heuse Santa Run. Op zaterdag 10 december is er de Santa Evening Run en de Santa Kids Run. Deze activiteit van Magisch Zoetermeer is bedoeld om geld in te zamelen voor het goede doel. Dat is de bestrijding van eenzaamheid onder ouderen.

Als kerstman/kerstvrouw verkleed loopt men een parcours voor het goede doel. Hardlopen is niet verplicht, gewoon lopen mag ook.  

De start van de Santa Kids Run is rond 17:00 uur. Deze run is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Om 19:00 uur is het de beurt aan de volwassenen.

Start en finish zijn op de Markt en het parcours is uitgezet in en rond het Stadshart. 

Langs het traject is ook nog genoeg te beleven. Er is volop muziek en de kinderen krijgen een leuke licht gadget zodat het een sprookjesachtige tocht wordt. Zelf vraagt de organisatie aan alle deelnemers om zich zelf ook te versieren met lichtjes. 

Goede doel
Magisch Zoetermeer streeft ernaar om eenzaamheid onder de aandacht te brengen en het taboe ervan af te halen. In Nederland worden ouderen geacht langer zelfstandig te wonen, dat brengt echter het risico van eenzaamheid met zich mee. Doelstelling van Magisch Zoetermeer is om rond de kerstdagen activiteiten of ontmoetingen te organiseren voor eenzame ouderen waardoor deze zich wat minder eenzaam voelen tijdens deze periode.

Aanmelden en kosten
Aanmelden voor de Santa Run en de Santa Kids Run kan via magischzoetermeer.nl. Kinderen betalen 10 euro en volwassenen 15 euro. Voor groepen of teams is er een apart tarief. Deze inschrijfkosten zijn nodig ter dekking van de onkosten van de run.
Voor dit inschrijfgeld krijgt men een kerstpak en warme chocola na afloop van de run. Voor ieder deelnemend kind is er ook een medaille. Wij vragen de kinderen zich zoveel mogelijk te laten sponsoren door familie en buren om geld in te zamelen zodat er voor eenzame ouderen rondom de kerstperiode activiteiten kunnen worden georganiseerd. Sponsor flyers zijn via hun school te verkrijgen.

Wilt u meehelpen om het doel te bereiken schrijf u dan in en loop mee! Meer informatie kunt u krijgen via magischzoetermeer.nl of bel 06- 21182053

Uit de krant