Amerikaanse rivierkreeft. Foto: Joke van der Veen
Amerikaanse rivierkreeft. Foto: Joke van der Veen Joke van der Veen

Rondwandelen door de Natuurtuin

Actueel 190 keer gelezen

Zoetermeer - In de Natuurtuin is weer een rondwandeling. Deskundige gidsen vertellen u van alles over dit unieke stukje groen in het Westerpark. 

De wandeling die ruim een uur duurt is gratis. Verzamelen om 14.00 bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg, op de borden richting Natuurtuin/Westpunt volgen. Let op: vanaf de ingang Turfberg is de brug naar het verzamelpunt tijdelijk afgesloten. Als u de gele omleidingsborden volgt, komt u via een andere brug na een paar honderd meter bij de picknicktafel.)
Zo kun je tegenwoordig - als hij af en toe boven water komt - de rode Amerikaanse rivierkreeft in de Natuurtuin waarnemen. Dat is een kleine kreeftensoort die goed gedijt in stilstaand of langzaam stromend zoet water. Ook de rode Amerikaanse rivierkreeften beïnvloeden hun omgeving. Ze voeden zich met andere kleine waterdieren en waterplanten. Aanvankelijk had de rode Amerikaanse rivierkreeft in onze streken geen natuurlijke vijanden, maar inmiddels blijken meeuwen en waterhoentjes, futen en palingen deze kreeften ontdekt te hebben als voedsel.
De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. Honden mogen de tuin niet in.
Wilt u meer over de Natuurtuin weten kijk dan eens op onze website (www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl)

Uit de krant