Overhandiging van de cheque door Michel van den Bosch (rechts) aan Jacques Boonekamp
Overhandiging van de cheque door Michel van den Bosch (rechts) aan Jacques Boonekamp

Lions in actie voor goede doel

Actueel 324 keer gelezen

Zoetermeer - Onder het motto “voor een goed doel kan je niet missen” organiseerde Lionsclub Zoetermeer afgelopen zaterdagavond 19 november opnieuw een onvergetelijke Mosselavond. Er kon opnieuw gebruik gemaakt worden van de prachtige Oude Kerk in het oude hart van het dorp, gebouwd in de periode 1785-1787 door de Italiaanse architect Jan Giudici. 

Het goede doel van deze avond was om een substantiële bijdrage te kunnen leveren aan Stichting Droomdag en Stichting Molen de Hoop in Zoetermeer, die dit jaar verrast werd door onverwachte en niet geplande kosten voor de vervanging van steunbalken. Stichting Droomdag is een stichting voor gezinnen met een ouder die oncologisch of anders levensbedreigend ziek is. Droomdag realiseert voor deze gezinnen een gedenkwaardige Droomdag: een dag vol verrassingen, volledig gericht op de wensen en dromen van het gezin. Het was even muisstil die avond toen Ageeth van de Poll haar persoonlijke verhaal wilde delen. 

Mosselmaaltijd
De sfeervol aangeklede Oude Kerk zat bomvol met sponsoren, familie en vrienden. Zij konden genieten van een heerlijke mosselmaaltijd of alternatieve maaltijd. Deze werd uitgeserveerd door studenten van de International hotel and management school uit Den Haag, terwijl een liveband voor gezellige muziek zorgde. De opbrengst werd onder andere verkregen vanuit de Goede Doelenkrant van 10 november jl., waarin heel veel bedrijven adverteerden ten behoeve van het goede doel. Maar ook omdat bedrijven en Lions iets beschikbaar wilden stellen voor de loterij en de veiling. Door middel van deze mooie avond, waarbij Lions kinderen ook hun bijdrage leverden door loten te verkopen, frisdrank en andere drankjes aanboden is er een magnifieke opbrengst behaald.

Goede doel
Stichting Droomdag en Stichting Molen de Hoop mochten vanuit Lionsclub Zoetermeer aan het eind van de avond een cheque in ontvangst nemen van respectievelijk € 11.846,-- en € 11.021,--. Jacques Boonekamp, voorzitter van laatst genoemde Stichting, dankbaar en ontroerd door alles wat Droomdag voor mensen betekent doneerde spontaan een extra bedrag. Vervolgens ging iedereen blij en tevreden naar huis, nadat Frank Alexander (president van Lionsclub Zoetermeer) iedereen bedankte voor de aanwezigheid, hun gulheid, gezelligheid, de al dan niet financiële bijdrage aan de niet te missen avond in de hoop elkaar volgend jaar weer te mogen begroeten.

Uit de krant