Glenn en Gil organiseren een sportieve dag voor de kinderen.
Glenn en Gil organiseren een sportieve dag voor de kinderen.

Gratis sport- en speldag voor de jeugd

Actueel 473 keer gelezen

ZOETERMEER - Team Kanjers van Glenn en Gil Looij organiseert sportieve en gezellige evenementen voor de jeugd. Als sportcoach en begeleider stimuleren zij kinderen om te sporten. Met Fun & Movement Day zaterdag 3 december hopen zij kinderen een onvergetelijke middag te bezorgen. De toegang is gratis.

Als sportcoach en begeleider zijn Glenn en Gil actief in Zoetermeer als Team Kanjers. “We richten ons op kinderen, die om welke reden dan ook niet kunnen of willen sporten,” legt Gil uit. “We doen dat in de vorm van conditietraining, bootcamps en danslessen. Daarbij draait het niet om presteren of winnen, maar om het plezier in bewegen.”
Sinds april van dit jaar is Team Kanjers een sportcoaching- en begeleidingsbedrijf. “De naam Team Kanjers komt voort uit ons gezin,” vertelt Glenn. “Onze kinderen Alyssia, Naomy en Brooklyn zijn onze kanjers. Met het Team Kanjers laten wij kinderen het plezier van sporten beleven. Wij genieten, als we na afloop van de les de kinderen met een glimlach naar huis zien gaan.”
Glenn en Gil werden eerder dit jaar door een moeder benaderd, die voor haar kind met een beperking naar bewegingslessen zocht. “Inmiddels geven we op bepaalde dagen in de week ook les aan kinderen in de leeftijd van ongeveer 6 tot 13 jaar met autisme, down syndroom of lichamelijke beperkingen. Dat zijn conditietrainingen, bootcamps en dansles.”
In de zomermaanden werden vooral buiten in het Westerpark bootcamps gegeven. Nu het kouder wordt, zijn de lessen in de gymzaal aan de Nesciohove en de danslessen in de gymzaal aan de César Franckrode. “Ook geven we op maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur sportles aan het kind samen met een moeder of vader,” zegt Gil.
“Er wordt veel van kinderen verwacht. Herkent u gebrek aan zelfvertrouwen en weinig of geen interesse in hobby’s bij uw kinderen, dan proberen wij met professionele begeleiding en sport het zelfvertrouwen terug te geven. Wij luisteren, zoeken naar de kern van het probleem. Samen maken we een stappenplan en werken toe naar jouw doel in het leven.”
Door de steun van vrijwilligers is het mogelijk voor het Team Kanjers om zaterdag 3 december de Fun & Movement Day te houden in de sportzaal aan de Groen-Blauwlaan 121 tegenover winkelcentrum De Vlieger in Rokkeveen. Van 12.00 tot 17.00 uur zorgt DJ Benjamin Gouweleeuw voor muziek, zijn er springkussens, kraampjes met snuisterijen, popcorn en suikerspinnen. De toegang is gratis. Info: www.teamkanjers.com.

Uit de krant

Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5