Tamara Haak, Margot Kranenveldt en Jan Iedema in Focus op Zoetermeer Politiek. Foto: Fred Roland
Tamara Haak, Margot Kranenveldt en Jan Iedema in Focus op Zoetermeer Politiek. Foto: Fred Roland Fred Roland Zoetermeer

Zaterdag nieuwe aflevering Focus op Zoetermeer Politiek

Actueel 378 keer gelezen

Zoetermeer - Wethouder Jan Iedema (VVD), fractievoorzitter Margot Kranenveldt (PvdA) en raadslid Tamara Haak (PDvZ) zijn de gasten in de tweede aflevering van het politieke programma Focus op Zoetermeer Politiek. Het maandelijkse programma, gepresenteerd door René van Geffen en Hans Ouwerkerk, is vanaf komende zaterdag te zien via www.focusopzoetermeer.nl.

In deze nieuwe aflevering staat vooral de behandeling van de gemeentebegroting centraal. Zo vertelt Jan Iedema hoe hij als wethouder deze dag heeft beleefd. “Het is toch een belangrijke vergadering die te vergelijken is met Prinsjesdag”, aldus Iedema. Hij legt in de uitzending ook uit hoe het nu precies zit met de eenmalige verlaging van de Onroerend Zaak Belasting. “Ik zal het uitleggen zoals ik het ook aan mijn buurman heb gedaan.”

Tamara Haak heeft in de aflevering van zaterdag de rol van tafeldame. Maandelijks krijgt telkens een nieuw raadslid deze taak toebedeeld. Zij vindt het raadwerk vooralsnog erg boeiend. “Ik moet als kersvers raadslid nog wel veel leren.” Met Martgot Kranenveldt gaat het onder andere over het Noodfonds van 1,3 miljoen euro dat er op initiatief van de PvdA en GroenLinks is gekomen. Op de vraag of dit een opmaat is naar een uiteindelijk samengaan van PvdA en GroenLinks zegt Kranenveldt: “Dat besluiten we pas in de loop naar de volgende verkiezingen. Tot die tijd zoeken we elkaar waar nodig op.”

Uit de krant