Peter Vergers (links) en Willem Bos in actie voor Museum De Voorde. Foto: Gerard van Warmerdam
Peter Vergers (links) en Willem Bos in actie voor Museum De Voorde. Foto: Gerard van Warmerdam Gerard van Warmerdam

Actiecomité op jacht naar handtekeningen voor museum

Actueel 418 keer gelezen

Zoetermeer - Op 21 november waren er 1266 ondersteuningsverklaringen binnen voor het referendum voor Museum de Voorde. Dat is nog lang niet genoeg om het referendum door te laten gaan. Gaat het het actiecomité lukken om de benodigde 5000 handtekeningen op te halen om Museum de Voorde te redden van sluiting? Initiatiefnemer Peter Vergers en Willem Bos trekken met hulp van het actiecomité alles uit de kast om de benodigde handtekeningen te verzamelen.

Door Hélène Ouwerkerk

“De gemeente heeft ons laten weten dat er op 21 november 1.266 ondersteuningsverklaringen zijn binnengekomen. Dus nog 3.698 te kort. Het actiecomité vindt dit een enorme tegenvaller”, zegt Peter Vergers. “Dit gaat zo niet goed. Teveel inwoners denken dat een ander wel een verklaring zal indienen. Maar dat is niet zo. We doen een laatste dringend beroep op iedereen die het museum een kans wil geven. Elke stem is nu nodig! Ga naar de website www.museumdevoorde.nl. En vul het nu in! Anders gaat het beslist mis.”

Er zijn nog zes dagen voor het actiecomité “Red het museum” om voldoende handtekeningen bij elkaar te krijgen om het museum nog een kans te geven. Op 30 november sluit definitief de mogelijkheid het verzoek voor een referendum te ondersteunen. Dan is het klaar en ligt vast of het doek voor het museum definitief valt of niet.

Het actiecomité zet in deze laatste dagen alles op alles. Over heel de stad worden flyers verspreid. Langs de wegen in Zoetermeer staan op 30 plaatsen sandwichborden. Er is ook een actie op de sociale media gestart. De ouders van de leerlingen van het Erasmuscollege hebben een brief van de schooldirectie gekregen waarin gewezen wordt op het belang van een museum voor de stad. En andere scholen zullen dit voorbeeld volgen.
Ook de ondernemers van de stad zijn benaderd. Hen is gewezen op het belang van een museum voor de woon aantrekkelijkheid. Culturele voorzieningen dragen bewezen bij aan een positief vestigingsklimaat en stimuleren de lokale economie.

“Het blijft bijzonder spannend hoe dit zal eindigen. Is er voor 6000 kinderen per jaar in Zoetermeer geen museumbezoek meer mogelijk? Gaan we nu het museum voor ruim 1,5 miljoen sluiten en in een volgende collegeperiode weer voor vele miljoenen een museum stichten. En zoveel geld van u als belastingbetaler verspillen? Laat het niet gebeuren. Laat Zoetermeer niet de enige 100.000+ stad zonder museum worden”, aldus Vergers.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28