Klassiek in de Oosterkerk. Foto: Jan-Evert Zondag
Klassiek in de Oosterkerk. Foto: Jan-Evert Zondag Jan-Evert Zondag

Klassiek Zoetermeer barst los!

Actueel 232 keer gelezen

Zoetermeer – Het is de week van Klassiek Zoetermeer! Afgelopen maandag barstte dit meerdaagse muziekfestival los. Tot en met zaterdag 26 november zijn er in de stad diverse activiteiten te vinden die in het teken staan van klassieke muziek. Het doel van dit mooie festival is het onder de aandacht brengen en toegankelijk maken van klassieke muziek, voor jong en oud! 

Er zijn deze week al veel mooie evenementen geweest voor Klassiek Zoetermeer. Zo was er bijvoorbeeld op woensdagmiddag het traditionele ‘Lunchconcert’ in de Oude Kerk. De prachtige Oude Kerk diende als decor voor drie bijzonder getalenteerde musici, die elk een mooi stuk speelden op hun respectievelijke instrumenten: harp, viool en piano. Woensdagavond bood CKC & partners de unieke kans om via korte workshops kennis te maken met drie verschillende klassieke instrumenten. Deelnemers mochten kiezen tussen harp, klarinet, dwarsfluit, viool en cello. De gratis workshopavond zat helemaal vol en was een groot succes.
Maar Klassiek Zoetermeer is nog niet afgelopen! Naast een scholenprogramma, een peutermiddag en een prachtig concert van het Ukraine Liberation Orchestra in het Stadstheater, zijn er de rest van de week nog een aantal mooie evenementen in de stad die de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen. Zo is er vrijdagavond het nieuw geïntroduceerde ‘Parade Klassiek’, een hele bijzondere belevenis waar deelnemers een unieke route door de Oude Kerk mogen lopen en zelfs de kerktoren in mogen klimmen. Tijdens de route komen deelnemers langs verhalenvertellers, dichters en een mini-concert van 3-koppig Roemeens orkest het Lincan Trio.

Op zaterdagmiddag is het tijd voor hét kenmerkende onderdeel van Klassiek Zoetermeer: de Scratch. Tijdens deze middag komen pakweg 50 deelnemers in de Oosterkerk bij elkaar om een stuk van Vivaldi met elkaar in te studeren ‘from scratch’. Diezelfde avond treedt het koor-voor-één-dag het stuk van Vivaldi op tijdens het Oosterkerk Concert! Aanmeldingen voor de scratchmiddag zijn gesloten, maar organisator Netwerk Zoetermeer nodigt graag Zoetermeerse liefhebbers uit om te komen genieten van het avondconcert. Naast het resultaat van de Scratch, zal tijdens deze avond gevuld worden met een optreden van het prachtige Margaretha Consort. Dit concert is gratis toegankelijk en reserveringen zijn niet nodig.

Voor meer informatie over Klassiek Zoetermeer kunt u terecht op www.klassiekzoetermeer.nl!

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28