Klassiek in de Oosterkerk. Foto: Jan-Evert Zondag
Klassiek in de Oosterkerk. Foto: Jan-Evert Zondag Jan-Evert Zondag

Klassiek Zoetermeer barst los!

Actueel 277 keer gelezen

Zoetermeer – Het is de week van Klassiek Zoetermeer! Afgelopen maandag barstte dit meerdaagse muziekfestival los. Tot en met zaterdag 26 november zijn er in de stad diverse activiteiten te vinden die in het teken staan van klassieke muziek. Het doel van dit mooie festival is het onder de aandacht brengen en toegankelijk maken van klassieke muziek, voor jong en oud! 

Er zijn deze week al veel mooie evenementen geweest voor Klassiek Zoetermeer. Zo was er bijvoorbeeld op woensdagmiddag het traditionele ‘Lunchconcert’ in de Oude Kerk. De prachtige Oude Kerk diende als decor voor drie bijzonder getalenteerde musici, die elk een mooi stuk speelden op hun respectievelijke instrumenten: harp, viool en piano. Woensdagavond bood CKC & partners de unieke kans om via korte workshops kennis te maken met drie verschillende klassieke instrumenten. Deelnemers mochten kiezen tussen harp, klarinet, dwarsfluit, viool en cello. De gratis workshopavond zat helemaal vol en was een groot succes.
Maar Klassiek Zoetermeer is nog niet afgelopen! Naast een scholenprogramma, een peutermiddag en een prachtig concert van het Ukraine Liberation Orchestra in het Stadstheater, zijn er de rest van de week nog een aantal mooie evenementen in de stad die de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen. Zo is er vrijdagavond het nieuw geïntroduceerde ‘Parade Klassiek’, een hele bijzondere belevenis waar deelnemers een unieke route door de Oude Kerk mogen lopen en zelfs de kerktoren in mogen klimmen. Tijdens de route komen deelnemers langs verhalenvertellers, dichters en een mini-concert van 3-koppig Roemeens orkest het Lincan Trio.

Op zaterdagmiddag is het tijd voor hét kenmerkende onderdeel van Klassiek Zoetermeer: de Scratch. Tijdens deze middag komen pakweg 50 deelnemers in de Oosterkerk bij elkaar om een stuk van Vivaldi met elkaar in te studeren ‘from scratch’. Diezelfde avond treedt het koor-voor-één-dag het stuk van Vivaldi op tijdens het Oosterkerk Concert! Aanmeldingen voor de scratchmiddag zijn gesloten, maar organisator Netwerk Zoetermeer nodigt graag Zoetermeerse liefhebbers uit om te komen genieten van het avondconcert. Naast het resultaat van de Scratch, zal tijdens deze avond gevuld worden met een optreden van het prachtige Margaretha Consort. Dit concert is gratis toegankelijk en reserveringen zijn niet nodig.

Voor meer informatie over Klassiek Zoetermeer kunt u terecht op www.klassiekzoetermeer.nl!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Straatartiesten in het Stadshart tijdens Koningsdag.
Vier Koningsnacht én Koningsdag in Stadshart Zoetermeer 16 apr, 11:00
Het team van Da Graca
Succesvolle 'The Day of the Youth and the Beginners' 16 apr, 10:31
Een klein deel van de meer dan honderdvijftig salamanders uit de vijver in de woonwijk Buytenwegh. Ze zijn op een aantal plaatsen waar al salamanders leven weer losgelaten. Foto: Arno van Berge Henegouwen
Natuur onder de loep 13 apr, 11:44 8
Afbeelding
Onafhankelijk vergelijken, overstappen en besparen: Internetvergelijk.nl en Verzekeringvergelijk.nl 12 apr, 09:34
Afbeelding
Facilitair Medewerker bij Event- en Partycentrum het Witte Paard 11 apr, 17:06
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius tijdens het veiligheidsoverleg. Foto: Archief/Fred Ronald
Rijk geeft geld voor aanpak jeugdcriminaliteit 10 apr, 15:43
Wethouder ter Laak bij de heropening van de Mandelabrug. Foto: Archief/Gerard van Warmerdam
NS komt maar twee keer per uur in Zoetermeer 10 apr, 15:25 5
Noteer het in je agenda: 12 en 13 april in Zoetermeer en 19 en 20 april in Alphen aan den Rijn. Mis het niet!
Kom gratis en vrijblijvend proeffietsen op de Inruil- en Opstapdagen bij Atlas Fietsen 10 apr, 15:23