Deelnemers aan Halve Marathon Zoetermeer
Deelnemers aan Halve Marathon Zoetermeer CorBruin

Halve Marathon Zoetermeer 2023 ‘nationaler’ dan ooit

Actueel 416 keer gelezen

Zoetermeer - We hebben er even op moeten wachten, de jubileum editie van de ‘Halve marathon Zoetermeer’. Wat in 2012 begon als de Rokkeveense Dekkerloop is uitgegroeid tot een event met jaarlijks een toenemend aantal deelnemers. De 10e editie staat voor zondag 22 januari 2023 op de kalender.

Door Ron Jongenelen

Drijvende kracht en organisator Andy Oskam. “Een hardloopevent in januari organiseren ligt, met de kans op winterse omstandigheden, niet voor de hand maar toch is het een bewuste keuze. Het biedt lopers de mogelijkheid om zich goed voor te bereiden op een nieuw hardloopseizoen. De uitgezette routes zijn strak en snel, dat komt omdat het gehele parcours voor alle afstanden volledig geasfalteerd is”, vertelt hij.
“Naast de halve marathon, waar het event zijn naam aan ontleent, bieden we ook de afstanden van 5 en 10 kilometer aan, gaat Andy verder…... Daarnaast hebben we een anderhalve kilometer lange ‘kidsrun’ en organiseren we een speciale scholencompetitie waar basisscholen kunnen strijden om de felbegeerde wisselbeker. Op die manier bieden we voor zowel de beginnende loper als voor ervaren deelnemers, die zich conditioneel willen voorbereiden op een hele marathon, een geschikte afstand.”
Inschrijven is mogelijk op www.halvemarathonzoetermeer.nl

Uit de krant