Oorkondes voor nieuwe maatjes en jubilarissen. Foto: Jan van Es
Oorkondes voor nieuwe maatjes en jubilarissen. Foto: Jan van Es

Oorkondes en certificaten voor SchuldHulpMaatjes

Actueel 535 keer gelezen

Zoetermeer – Maar liefst 14 nieuwe Maatjes van SchuldHulpMaatje ontvingen hun certificaat uit handen van wethouder Bouke Velzen. Daarnaast ontvingen 11 jubilarissen (5 jaar of langer Maatje) een oorkonde, bloemen en een erespeld.

De wethouder onderstreepte het belang van het werk van SchuldHulpMaatje en de vrijwilligers. Een nieuwe lichting van 13 Maatjes is een flinke bijdrage aan het belangrijke werk. Ook dat in Zoetermeer veel Maatjes alweer 5 jaar of langer werken voor de organisatie zegt iets over de maatschappelijke betrokkenheid van hen.

Complimenten dan ook van de wethouder voor de jubilarissen en ieder Maatje. De wethouder benadrukte in zijn toespraak: “Financiële ellende kan echt iedereen overkomen. Het is nu alle hens aan dek om Zoetermeerders met financiële problemen te helpen aan een schuldzorgvrije toekomst. Het is geweldig om te zien dat zoveel vrijwilligers zich als maatje inzetten om hun stadsgenoten te helpen. Van het bieden van een luisterend oor tot hulp om de administratie te ordenen.”

De financiële zorgen bij veel inwoners van Zoetermeer zijn groot en het aantal aanmeldingen bij Schuldhulpmaatje stijgt. Door diverse oorzaken. Onder andere preventief (vooruitdenkend op een komende zorgelijke financiële situatie), door schulden, of de Toeslagaffaire, of omdat men het financieel even niet meer aankan. Dan kan SchuldHulpMaatje helpen. De organisatie SchuldHulpMaatje helpt mensen om hun financiën op de rit te krijgen. Alles wat SchuldHulpMaatje doet is erop gericht om mensen met (dreigende) schulden vroegtijdig te bereiken en hulp te bieden via internet en met getrainde vrijwilligers, die deskundig en op persoonlijke wijze kunnen helpen naar een schuldenvrij leven. Begeleiding in gedragsverandering en financiële zelfredzaamheid staan daarbij centraal. 

Training
In januari 2023 start weer een driedaagse basistraining voor nieuwe Maatjes. Zo’n training bestaat uit 3 zaterdagen (14 en 18 januari en 11 februari); de training wordt gegeven in Zoetermeer, aan het Bredewater 16. Eenmaal een gecertificeerd Maatje, dan word je begeleid door een coördinator en een team van specialisten. Je staat er nooit alleen voor. Heb jij zin in uitdagend vrijwilligerswerk, waarbij je je stadsgenoten kunt helpen en zelf ook nog wat leren? Meld je dan aan voor de training in januari 2023. Aanmelden kan door te bellen met 06-19357975 of een e-mail te sturen naar info@shmzoetermeer.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18