Afbeelding
Foto:

Twee vuurwerkshows en vuurwerkvrije zones

Actueel 1.528 keer gelezen

Zoetermeer – Niet één maar twee spetterende vuurwerkshows, een swingend jongerenfeest en (vrijwillige) vuurwerkvrije zones. Dat zijn de ingrediënten voor een prettig en veilig Oud en Nieuw in Zoetermeer. 

Op zaterdag 31 december vanaf 23.45 uur is iedereen van harte welkom op de Markt om gezamenlijk af te tellen naar het nieuwe jaar. De vuurwerkshow begint om middernacht en wordt afgestoken vanaf het Dobbe-eiland. Dit jaar is er ook voor het eerst een kindervuurwerkshow om 19.00 uur op de Markt. Voor jongeren tussen de 16 en 22 jaar is er tijdens nieuwjaarsnacht het jongerenfeest LITNYE in de SilverDome van 00.30 tot 06.00 uur. De kaartverkoop is gestart. Meer informatie op www.litnye.nl. In de kerstvakantie kunnen jongeren tot en met 17 jaar meedoen aan verschillende activiteiten in de wijken, georganiseerd door de gemeente en Buurtwerk. 

(Vrijwillige) vuurwerkvrije zones
De gemeente wijst dit jaar weer vuurwerkvrije zones aan tijdens de jaarwisseling. Het gaat om het Balijbos, het Burgemeester Hoekstrapark in Rokkeveen, het Binnenpark in De Leyens, het fiets/wandelpad langs de Oostkade in Oosterheem, het Buytenpark inclusief het wijkpark en de sportvelden, het Aldo van Eyckpark in Noordhove, de parkeerplaats en het evenemententerrein bij Silverdome en de omgeving van de Markt. Daarnaast is het voor inwoners mogelijk om een vrijwillige vuurwerkvrije zone in hun buurt of straat in te stellen. Inwoners moeten hier zelf met hun buren afspraken over maken. Zij kunnen binnenkort bij de gemeente een bord aanvragen waarop de vrijwillige vuurwerkvrije zone staat aangegeven via www.zoetermeer.nl/oudennieuw.
In aanloop naar oud en nieuw verwijdert de gemeente rondslingerende brandbare materialen in de stad. Een melding maken van brandbare materialen in de wijk bij team Handhaving via telefoon 14 079. Op oudejaarsdag sluit de gemeente vanaf 16.00 uur alle ondergrondse afval- en papiercontainers tot nieuwjaarsdag 6.00 uur. Ook de gemeentelijke parkeergarages aan de Osylaan en onder het CKC worden afgesloten. De afvalbakken worden afgesloten of tijdelijk weggehaald om vuurwerkschade te voorkomen.
In Zoetermeer geldt geen totaal verbod op het afsteken van vuurwerk. Er geldt wel een landelijk verbod op knalvuurwerk, knalstrengen, vuurpijlen, singleshots en vuurwerk uit de categorie F3 (zoals ratelbanden en Chinese rollen). Wat wel verkocht en afgestoken mag worden is vuurwerk uit de categorie F1 en vuurwerk uit de categorie F2, siervuurwerk.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Een 15-jarig meisje dat sinds zaterdagmiddag vermist was uit Zoetermeer, is weer veilig teruggevonden. Haar verblijfplaats gedurende die tijd is nog onbekend.
Vermist meisje weer terecht 25 feb, 13:31
De gemeente wil de hoeveelheid afval verminderen en met een plan van aanpak komen dat tot stand is gekomen met behulp van de inwoners. Foto: Gemeente Zoetermeer
150 Zoetermeerders gaan binnenkort meedenken over afvalbeleid in burgerberaad 24 feb, 08:21
De sportavond veranderde langzaam maar zeker in een dansfestijn.
Après-ski toernooi van TV Seghwaert met sfeervolle feestavond 23 feb, 11:41
De mensen van Pezazz willen er een prachtige uitvoering van gaan maken in het eerste weekend van maart.
Pezazz Producties met satirisch-komische musical in Stadstheater 23 feb, 10:31
De 81-jarige man werd sinds donderdag vermist
Vermiste oudere man uit Rokkeveen-Oost is weer terecht 23 feb, 10:01
Hulp bij werk met computers. Foto: Jeroen Stahlecker
Laagdrempelige gratis computerhulp bij inZet Buytenwegh 23 feb, 09:23
Gerard en Mariette de Groot met hun dochters Karlijne en Eveline.
Weer boter en melk uit boterdorp Zoetermeer, maar nu biologisch 22 feb, 13:01 14
Een mooie aanwinst, want dit jaar viert de Koersbalclub zijn 12,5-jarig jubileum! Foto: pr
Jubilerende Koerbalclub Oosterheem kan nieuwe koersballen aanschaffen 22 feb, 12:18