Afbeelding
Foto:

Twee vuurwerkshows en vuurwerkvrije zones

Actueel 1.333 keer gelezen

Zoetermeer – Niet één maar twee spetterende vuurwerkshows, een swingend jongerenfeest en (vrijwillige) vuurwerkvrije zones. Dat zijn de ingrediënten voor een prettig en veilig Oud en Nieuw in Zoetermeer. 

Op zaterdag 31 december vanaf 23.45 uur is iedereen van harte welkom op de Markt om gezamenlijk af te tellen naar het nieuwe jaar. De vuurwerkshow begint om middernacht en wordt afgestoken vanaf het Dobbe-eiland. Dit jaar is er ook voor het eerst een kindervuurwerkshow om 19.00 uur op de Markt. Voor jongeren tussen de 16 en 22 jaar is er tijdens nieuwjaarsnacht het jongerenfeest LITNYE in de SilverDome van 00.30 tot 06.00 uur. De kaartverkoop is gestart. Meer informatie op www.litnye.nl. In de kerstvakantie kunnen jongeren tot en met 17 jaar meedoen aan verschillende activiteiten in de wijken, georganiseerd door de gemeente en Buurtwerk. 

(Vrijwillige) vuurwerkvrije zones
De gemeente wijst dit jaar weer vuurwerkvrije zones aan tijdens de jaarwisseling. Het gaat om het Balijbos, het Burgemeester Hoekstrapark in Rokkeveen, het Binnenpark in De Leyens, het fiets/wandelpad langs de Oostkade in Oosterheem, het Buytenpark inclusief het wijkpark en de sportvelden, het Aldo van Eyckpark in Noordhove, de parkeerplaats en het evenemententerrein bij Silverdome en de omgeving van de Markt. Daarnaast is het voor inwoners mogelijk om een vrijwillige vuurwerkvrije zone in hun buurt of straat in te stellen. Inwoners moeten hier zelf met hun buren afspraken over maken. Zij kunnen binnenkort bij de gemeente een bord aanvragen waarop de vrijwillige vuurwerkvrije zone staat aangegeven via www.zoetermeer.nl/oudennieuw.
In aanloop naar oud en nieuw verwijdert de gemeente rondslingerende brandbare materialen in de stad. Een melding maken van brandbare materialen in de wijk bij team Handhaving via telefoon 14 079. Op oudejaarsdag sluit de gemeente vanaf 16.00 uur alle ondergrondse afval- en papiercontainers tot nieuwjaarsdag 6.00 uur. Ook de gemeentelijke parkeergarages aan de Osylaan en onder het CKC worden afgesloten. De afvalbakken worden afgesloten of tijdelijk weggehaald om vuurwerkschade te voorkomen.
In Zoetermeer geldt geen totaal verbod op het afsteken van vuurwerk. Er geldt wel een landelijk verbod op knalvuurwerk, knalstrengen, vuurpijlen, singleshots en vuurwerk uit de categorie F3 (zoals ratelbanden en Chinese rollen). Wat wel verkocht en afgestoken mag worden is vuurwerk uit de categorie F1 en vuurwerk uit de categorie F2, siervuurwerk.

Uit de krant

Afbeelding
Lezing over wonen voor senioren 26 mei, 11:26
Afbeelding
Demodag bij de Bouwhof 26 mei, 11:16
Afbeelding
Vierde Stationsstraat weer afgesloten voor auto's 26 mei, 10:24 2
Afbeelding
Zorgen over voortbestaan van Voorjaarskermis 26 mei, 09:24 5
Afbeelding
Avontuurlijk genieten bij Scouting Impeesa 25 mei, 09:11
Afbeelding
Teamwinnaars op stap met koets door Zoetermeer 24 mei, 09:41
Afbeelding
Gezellige high tea in de perenboomgaard 24 mei, 09:00
Afbeelding
Meiden DSO naar finale Haaglanden Cup 23 mei, 18:28