Bij Van Waay Interieurs konden belangstellenden zich zaterdag laten informeren over de koopappartementen in de wijk Oosterheem. Foto Kees van Rongen
Bij Van Waay Interieurs konden belangstellenden zich zaterdag laten informeren over de koopappartementen in de wijk Oosterheem. Foto Kees van Rongen

Energiezuinige appartementen in Oosterheem

Actueel 870 keer gelezen

ZOETERMEER - Voor de presentatie van de eerste 22 koopappartementen van het project HeemAvenue in de wijk Oosterheem bleek afgelopen zaterdag veel belangstelling. Bij Van Waay Interieurs aan het Verbreepark in Benthuizen waren de projectontwikkelaar, de verkoopmakelaar en de hypotheekadviseur aanwezig om aan de belangstellenden de nodige informatie te verstrekken.

Door Kees van Rongen

Langs de Aletta Jacobslaan en de Hugo de Grootlaan in de wijk Oosterheem realiseert Van der Kooy Vastgoed in twee fases project HeemAvenue. Op het terrein bevond zich jaren geleden het tijdelijk winkelcentrum Oosterheem en ook een kinderdagverblijf. Het project HeemAvenue is een mix van 50 eengezinswoningen, 44 koopappartementen en 72 huurappartementen in de vrije sector.

Met de verkoop van de eerste 23 eengezinswoningen met een prijs vanaf circa 475.000 euro is in juni van dit jaar begonnen. Een maand later gingen de resterende 27 gezinswoningen in de verkoop. Er bestond duidelijk veel interesse. “Zeker 80 procent van deze 50 duurzame woningen is al verkocht,” weet Erik Jenné van DE Makelaars. Ook voor de appartementen was de belangstelling afgelopen zaterdag groot. De brochures vonden gretig aftrek en op informatieborden nabij de koffiehoek in Van Waay Interieurs was te zien hoe de woningen eruit komen te zien.
Thijmen Cornelissen van projectontwikkelaar Van der Kooy Vastgoed, Erik Jenné met zijn team van DE Makelaars en Dennis Roepman en Menno Foorthuis, die namens de Rabobank bij het project HeemAvenue betrokken zijn, stonden de vele belangstellenden te woord.

De eerste 22 koopappartementen bevinden zich in gebouw Hugo met een riante woning op de begane grond, op de eerste verdieping vijf woningen, zes woningen op de tweede, zes op de derde en de vier penthouses op de vierde verdieping. Behalve de trap is er ook een lift in het appartementengebouw. In de tweede fase volgt gebouw Aletta met eveneens 22 koopwoningen. De prijzen variëren vanaf 375.000 tot 580.000 euro voor het grootste penthouse.
De appartementen variëren qua oppervlakte van 76 tot 112 vierkante meter. Ze beschikken over een ruime woonkamer met open keuken, de master bedroom en een tweede slaapkamer. De grootste appartementen beschikken over nog een extra slaap- of werkkamer.

Luxe afwerking
“Belangrijke kenmerken voor de woningen zijn verschillende elementen, die in de prijs van de woningen al zijn meegenomen,” meent Thijmen Cornelissen. “Hierdoor zijn de woningen extra aantrekkelijk en zeker voor mensen die hun huidige woning kunnen verkopen. Alle woningen zijn luxe afgewerkt,” zegt Thijmen Cornelissen.
“Maar minstens zo belangrijk is, dat alle woningen gasloos en zeer energiezuinig zijn. De woningen hebben een bodemwaterpomp, die eigendom is van de bewoner. De waterpomp zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en kan ook koelen via de vloer in de zomer. Balansventilatie met warmteterugwinning en uitstekende isolatie maken het verhaal compleet.”

Op de begane grond beschikken alle woningen over een privé berging en één of twee eigen parkeerplaatsen op het eigen terrein De parkeerplaatsen zijn bij de prijs inbegrepen. Het project HeemAvenue kent straks groene entrees, een waterpartij en compacte parkjes. De woningen zijn gesitueerd rondom twee besloten hofjes.

Architect Gijs Burg: “HeemAvenue wordt de nieuwe blikvanger van de wijk Oosterheem. De appartementen bevinden zich in kleinschalige moderne gebouwen. De raamkozijnen van plafond tot vloer zorgen voor bijzonder veel lichtinval.”

Alle informatie over het project HeemAvenue kunt u vinden op www.heemavenue.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27