Mandelabrug moet een goede fietsverbinding worden.
Mandelabrug moet een goede fietsverbinding worden.

Zoetermeer krijgt 25,3 miljoen voor versnellen woningbouw

Actueel 532 keer gelezen

Zoetermeer - Zoetermeer krijgt in totaal een subsidie van 25,3 miljoen uit het Mobiliteitsfonds. De bedragen zijn bedoeld voor het versnellen van de woningbouw in de binnenstad en voor het maken van een goede fietsverbinding bij Station Zoetermeer in de Entree. Voorwaarde voor de subsidie van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is wel dat Zoetermeer ook een substantieel bedrag bijdraagt aan de projecten. Hoeveel dit is, is nu nog niet bekend.

Door Hélène Ouwerkerk

Wethouder Jan Iedema (Binnenstad), is blij met de subsidie. “Het is de bedoeling in de binnenstad veel woningen bij te bouwen. Een goede mobiliteit is dan van enorm belang om te zorgen dat de bewoners straks goed naar huis, werk of school kunnen gaan”, zegt hij. “Een project in de binnenstad is onder andere Central Park en de Markt. Hier moet een garage komen maar je moet ook fietsend over de Markt kunnen gaan. De ontwikkelingen hier zijn deze week in de raadscommissie behandeld en staan voor 28 november als hamerstuk op de agenda van de gemeenteraad.” Central Park bestaat uit 23 deelprojecten die de komende tijd worden aangepakt. “Ook de ontwikkeling van Markt 10 pakken we weer op. Het is nog steeds de bedoeling dat daar een woontoren komt. We gaan hierover met omwonenden in gesprek.”
In het Entreegebied heeft het college plannen om de fietstoegankelijkheid te verbeteren en de subsidie vanuit het Rijk is dan ook welkom. “Bijvoorbeeld de Mandelabrug”, zegt vervoerswethouder Ingeborg ter Laak. “De bedoeling is dat je daar straks fietsend overheen kan gaan en niet meer te maken hebt met roltrappen en liften.” Ook met de MRDH-regio heeft Zoetermeer een subsidie gekregen. Deze wordt gebruikt om te investeren in het RandstadRail-tracé.
Het kabinet stelt de komende 10 jaar in totaal € 7,5 miljard beschikbaar in het Mobiliteitsfonds. Het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat maakte de toekenningen van de subsidies uit het Mobiliteitsfonds bekend. De bedragen zijn toegekend op basis van cofinanciering. Dit betekent dat de gemeente ook zelf nog moet investeren.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Initiatiefnemers Pritha en Sham te midden van ruim 900 pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en Paramaribo. Later in het jaar worden ook de weeshuizen in Bali weer voorzien. Foto: pr
Vele pakken maandverband voor vrouwen in Zoetermeer en scholieren in Paramaribo 15 uur geleden 3
De nieuwe auto van "Tuingezel
Tuingezel verwelkomt nieuwe auto, nu nog chauffeur 18 uur geleden
Johannes Passion op Goede Vrijdag
Indrukwekkende Johannes Passion in Stadstheater 27 mrt, 18:14
Ruim honderd bezoekers lieten zich verrassen door de uiteenlopende creaties van porselein en de intrigerende schilderijen. Foto: Monique Kievits
Publiek verrast door nieuwe exposities bij Franx 27 mrt, 16:47
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Familievoorstelling Peter en de wolf door Ebony Ensemble 27 mrt, 16:27
Lucien Groenewegen, burgemeester Bezuijen, Cor Pronk en Olaf Sonius. Foto: Fred Ronald
Tevredenheid bij burgemeester en politie want misdaadcijfers dalen 27 mrt, 16:09
De prijswinnaars: Amy, Demi, Justine, Tobias en Arie. Foto: Gerard van Warmerdam
Blije gezichten bij uitreiking cultuurprijzen 27 mrt, 16:05
Intocht AvondVierdaagse afgelopen jaar.
Inschrijven voor de AvondVierdaagse 26 mrt, 16:16