Afbeelding
Gerard van Warmerdam

‘De chocoladeletter voor de burgemeester’

Actueel 363 keer gelezen

Zoetermeer - De ‘Chocoladeletter voor de burgemeester’ is een korte, echt Zoetermeerse serie over Sinterklaas. In drie afleveringen volg je het verhaal van de Chocoladeletter voor de burgemeester, en de problemen die Snoeppiet, Tover, Amigo Don en Amigo Juan dit jaar tegenkomen!

Zoetermeerse kijkers zullen veel locaties in de film herkennen, zo is er onder andere gefilmd bij ‘t Geertje, de Dorpsstraat en Hofstede Meerzicht. De Amigo’s Don en Juan krijgen uiteindelijk hulp van twee Zoetermeerse basisschoolkinderen. Initiatiefnemer John Tuinebreijer: “Er zijn natuurlijk heel veel Sinterklaasfilms, maar wij wilden een echt Zoetermeers verhaal neerzetten, dat zich ook echt hier afspeelt. We merken op scholen dat het ook heel erg leeft onder de kinderen! Heel veel Zoetermeerse basisscholen kijken de filmpjes met de klas op school. Het verhaal gaat ook door bij de intocht in Zoetermeer, op 19 november! Dan kan je zelf komen kijken wat er gebeurt met die kostbare chocoladeletter voor de burgemeester!”
De films komen uit op woensdag 9 november (aflevering 1), zondag 13 november (aflevering 2) en woensdag 16 november (aflevering 3). Kort voor de intocht in Zoetermeer voegen we de drie korte films samen tot 1 filmpje, dat ook op hetzelfde kanaal te zien zal zijn. Je kunt de films hier bekijken: ztmactief.nl/sinterklaasfilm2022

Uit de krant

Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07
Afbeelding
Natuur onder de loep 3 jun., 09:31
Afbeelding
Ontdek Jouw Droomcarrière met De Ultieme Lokale Vacaturekrant 2 jun., 21:38