Familieleden en de zonen Jan, Erris en Koos Oskam bij het bord.
Familieleden en de zonen Jan, Erris en Koos Oskam bij het bord.

Oud wethouder Oskam krijgt straatnaambordje

Actueel 474 keer gelezen

Zoetermeer – Deze week is het straatnaambord onthuld van het Henk Oskampad. Henk Oskam zette zich jarenlang in om dit historische pad te herstellen en zo een volledige omloop rond de oude dorpskern aan te kunnen bieden aan Zoetermeerders.

Vanaf Vlamingstraat 1 tot aan de Willem de Zwijgerlaan is een nieuw pad aangelegd op de dijk. Met de komst van dit pad is ‘de omloop rond het Oude Dorp’ compleet. Een wandelpad rondom de oude Zoetermeerse (en Zegwaartse) dorpskern.

Na een hartelijke ontvangst bij kunstgarage Franx onthulde de familie Oskam samen met wethouder Marijke van der Meer het straatnaambord. De onthulling gebeurde in het bijzijn van familie, enkele raadsleden en het Historisch Genootschap Oud Soetermeer.
Henk Oskam (1917 - 2015) overleed op 97-jarige leeftijd. Als geboren en getogen Zoetermeerder was hij gedurende zijn leven zeer betrokken bij onze stad. Onder andere als raadslid namens de Partij van de Arbeid van 1966 tot 1982 waarvan drie jaar als wethouder. Vervolgens werd hij voorzitter van het Historisch Genootschap Oud Soetermeer tussen 1982 en 1987. Gezien zijn inspanningen voor de realisatie van dit deel van de omloop zag de straatnamencommissie het als een mooi eerbetoon om dit pad naar Henk Oskam te vernoemen.

Uit de krant

Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07
Afbeelding
Natuur onder de loep 3 jun., 09:31
Afbeelding
Ontdek Jouw Droomcarrière met De Ultieme Lokale Vacaturekrant 2 jun., 21:38