Gerda van 't Bosch (links), Leo van der Meer en Sylvia Buisman.
Gerda van 't Bosch (links), Leo van der Meer en Sylvia Buisman. Fred Roland Zoetermeer

Soetermare bij Albert Heijn in actie voor Voedselbank

Actueel 910 keer gelezen

Zoetermeer - Steeds meer mensen melden zich bij de Voedselbank omdat ze het niet meer bolwerken door stijgende prijzen van energie en de boodschappen in de supermarkt. Reden voor de dames van Lionsclub Soetermare om in actie te komen. Aanstaande vrijdag 11 en zaterdag 12 november houden zij een inzameling voor de Voedselbank  bij Albert Heijn Rokkeveen

Door Hélène Ouwerkerk

Dat voor het filiaal Rokkeveen is gekozen is niet zomaar. “Twee jaar geleden hadden we ook een actie bij Albert Heijn in Meerzicht. Dat was toen een groot succes. Mensen doneerden massaal producten voor de Voedselbank. Leo van der Meer was toen supermarktmanager in Meerzicht maar is inmiddels overgestapt naar Rokkeveen. Omdat we vorige keer zo goed met Leo en zijn team hebben samengewerkt zochten we weer contact”, vertelt Gerda van ‘t Bosch, lid van Lionsclub Soetermare. Medelid Sylvia Buisman vult aan: “Rokkeveen is misschien niet een wijk waar je het verwacht als je door de wijk rijdt. Maar schijn bedriegt. De Voedselbank heeft klanten in alle wijken in Zoetermeer. We zijn dan ook enorm blij dat Leo van der Meer zijn medewerking wilde verlenen.” Leo van der Meer hoefde niet lang na te denken om op het verzoek van de Soetermare dames in te gaan. “Ik vind het goed om ook iets terug te doen voor de maatschappij en de wijk. De Voedselbank heeft weliswaar geen uitgiftepunt in Rokkeveen. Maar ik heb me door de mensen van de Voedselbank laten vertellen dat wel degelijk mensen uit Rokkeveen er gebruik van maken. Dat verwacht je misschien niet als je de wijk zo ziet. De actie komt dus ten goede aan de mensen in Rokkeveen en de rest van Zoetermeer”, vertelt Leo van der Meer. Hij vindt het belangrijk om te benadrukken dat Albert Heijn het niet doet om haar omzet te verhogen. “Die kritiek hoorde ik vorige keer wel. En dat vind ik jammer want dat is absoluut niet het geval. Wij doneren namelijk ook een flink aantal kratten met producten waar de Voedselbank om zit te springen.”
Dat er bij de Voedselbank veel behoefte is aan producten benadrukt Gerda van ‘t Bosch naar aanleiding van de meest recente gegevens van de Voedselbank. “De Voedselbank helpt wekelijks 290 huishouden die totaal 368 kratten boodschappen krijgen.”
Van der Meer geeft aan meer te doen om mensen met een krappe beurs tegemoet te komen. “Zo verkopen we voor 11 uur brood van gisteren en hebben we de actie Overblijvers waarbij mensen tegen een laag bedrag een pakket producten kunnen kopen voor. Dit is natuurlijk ook bedoeld om voedselverspilling tegen te gaan.”
Tijdens de actie zamelen de dames van Lionsclub Soetermare houdbare artikelen in zoals soep, pasta, rijst, noten, groente in pot of blik, olie, wasmiddel, noten. Verse groente en fruit worden niet ingezameld. De Voedselbank koopt dat zelf in vanuit de donaties die zij ontvangen.
“We hopen de mensen een leuke feestmaand te bezorgen met deze actie en willen graag zoveel mogelijk kratten inzamelen. Mensen hoeven dus niet persé A-merken te kopen maar liever meer producten van een goedkoper merk te doneren”, zegt Leo van der Meer.

Inzameling
De Soetermare-dames zijn er helemaal klaar voor. “We zijn vrijdag van 15.00 tot 21.00 uur aanwezig bij Albert Heijn in Rokkeveen en zaterdag van 8.00 uur tot 18.00 uur. We delen bij de ingang folders uit met producten waar behoefte aan is. Mensen mogen ook zelf iets uitkiezen als het maar houdbare producten zijn. Bij de uitgang staan we bij de kratten klaar om de producten in ontvangst te nemen. In de winkel staan stands voor de actie die het de mensen nog makkelijker maken om iets uit te kiezen”, vertelt Sylvia Buisman.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Gluren bij de Buren is nog op zoek naar enkele gezellige huiskamers 1 dec., 14:38
Afbeelding
Expositie over Meccano bij de Historische Kring Benthuizen 1 dec., 14:26
Afbeelding
Forse verhoging Stedin van gas- en elektriciteitstarieven met 7,40 euro per maand 1 dec., 13:25 5
Afbeelding
Eerstejaarsleerlingen van het ONC Parkdreef presenteren hun zelf ontworpen spellen 1 dec., 12:14
Afbeelding
Chapeaubeeldje voor vrijwilliger van De Balijhoeve Jan Doesburg 1 dec., 11:00
Afbeelding
Zoetermeerse apotheken trekken weer aan de bel: medicijnvoorziening voor patiënten loopt mogelijk gevaar 1 dec., 08:58
Afbeelding
Inwoners leggen veelzijdigheid van herfstachtig Zoetermeer fraai vast 30 nov., 14:42
Afbeelding
Kerstconcert van zusjes Maria en Anuschka Pedano bij de Regenboog 30 nov., 13:51