Marjonne Kube
Marjonne Kube

Conservator Kube vertrekt bij Museum de Voorde

Actueel 329 keer gelezen

Zoetermeer - Conservator Marjonne Kube wacht een eventueel referendum rond Museum De Voorde niet af en neemt eind november afscheid van Museum De Voorde. Na jarenlang als conservator werkzaam te zijn geweest in Zoetermeer, gaat zij per 1 januari bij het Westlands Museum aan de slag. 

Marjonne Kube kwam in 1997, net afgestudeerd aan de Reinwardt Academie, als projectmedewerker parttime in dienst van het toenmalige Stadsmuseum Zoetermeer. In 2000 werd ze conservator en bleef dat na de verhuizing naar het nieuwe Museum De Voorde in het Stadshart. Marjonne heeft zich altijd met heel veel passie en enthousiasme voor het erfgoed van Zoetermeer ingezet. Ze vindt dat het museum een unieke collectie heeft, die mooie verhalen vertelt over het dagelijks leven vroeger en nu. In de afgelopen jaren heeft het museum mooie tentoonstellingen neergezet en projecten gedaan, die mensen hebben aangezet om anders naar hun omgeving te kijken en met elkaar in gesprek te gaan. Daar is ze erg trots op.
Korte tijd geleden kwam er een nieuwe kans op haar pad en ze heeft besloten om daar op in te gaan. Ze gaat een nieuwe uitdaging aan als conservator bij het Westlands Museum. Dit museum staat middenin de Westlandse samenleving.

Uit de krant

Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07
Afbeelding
Natuur onder de loep 3 jun., 09:31
Afbeelding
Ontdek Jouw Droomcarrière met De Ultieme Lokale Vacaturekrant 2 jun., 21:38