De bestuursleden van Wereldlichtjesdag
De bestuursleden van Wereldlichtjesdag

Lichtjesdag ter herdenking voor overleden kinderen

Actueel 560 keer gelezen

Zoetermeer - In 2013 werd vanuit de Troostkamer in de Dorpsstraat voor de eerste keer Wereldlichtjesdag georganiseerd. Een herdenking van onze overleden kinderen. Kinderen die veel te vroeg stierven en die nog zo veel voor de samenleving hadden kunnen en willen betekenen.

Voor de stille lichttocht en de herdenking hoopt het bestuur dit jaar weer wél als weeouders fysiek bij elkaar te kunnen komen om samen met andere lotgenoten onze overleden kinderen te herdenken. Corona belette ons dat immers de afgelopen twee jaren.

Op Wereldlichtjesdag worden wereldwijd op de tweede zondag van december om 19.00 uur lokale tijd, kaarsjes ontstoken ter nagedachtenis aan onze overleden kinderen. Door de verschillende tijdszone ontstaat er als het ware een lint van licht rond onze aarde. Weeouders over de hele wereld voelen zich op deze symbolische wijze met elkaar verbonden.

Weeouders en belangstellenden wordt gevraagd hun deelname aan deze 10e Zoetermeerse Wereldlichtjesdag nu reeds kenbaar te maken via  site Wereldlichtjesdag Zoetermeer. U kunt hiervoor kijken op www.wereldlichtjesdag.nl.

Uit de krant

Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07
Afbeelding
Natuur onder de loep 3 jun., 09:31
Afbeelding
Ontdek Jouw Droomcarrière met De Ultieme Lokale Vacaturekrant 2 jun., 21:38