Het Lange Land Ziekenhuis.
Het Lange Land Ziekenhuis. Ron Jenner

LangeLand Ziekenhuis is gered na positief overleg over fusie

Actueel 1.008 keer gelezen

Zoetermeer - Het lijkt erop dat het LangeLand Ziekenhuis toch is gered voor Zoetermeer. De banken, het Waarborgfonds Zorg (WfZ), de drie ziekenhuizen én de zorgverzekeraars gaan akkoord met de fusie van het LangeLand Ziekenhuis met het Haga Ziekenhuis. Dit heeft de directie van het LangeLand Ziekenhuis dinsdag aan het college van B&W laten weten.

Door Hélène Ouwerkerk

Wethouder Ingeborg ter Laak (oa zorg) is opgelucht en gaat nog verder met het ziekenhuis om de tafel zitten. “We vertrouwen erop dat het bestuur van het LangLandZiekenhuis zorg voor een snelle interne afstemming met de eigen interne organen (oa medezeggenschapsraad, ondernemingsraad en cliëntenraad red.) zodat er snel een besluit kan worden genomen over de volgende stappen”, laat de wethouder weten.

Als de fusie met het Haga doorgaat dan betekent dit dat het LangeLand Ziekenhuis verder gaat en dat het Reinier de Graaf Ziekenhuis uit de RHG groep stapt. Deze ontvlechting moet op 1 januari 2023 gereed zijn. Nu er sprake is van een hoofdlijnenakkoord is er weer een positief beeld voor het Zoetermeerse ziekenhuis. Wethouder ter Laak is voorzichtig. “Er is nog geen definitief besluit over het hoofdlijnenakkoord maar het positieve onderhandelingsresultaat is wel een belangrijke stap in een stabiele toekomst voor het LangeLand Ziekenhuis”, laat zij weten. “Het precieze zorgaanbod in Zoetermeer, de toekomst van het gemeenschappelijke orthopedisch centrum en de aanpak van de nieuwbouw zijn op dit moment nog onduidelijk.”

Uit de krant

Afbeelding
“18-jarigen weet niet wat ze moeten regelen" 6 jun., 09:06
Afbeelding
Bobby is het Dier van de Week 5 jun., 15:33
Afbeelding
Herkenningspunt Escher op Zoetermeerse fietsroute 5 jun., 15:26
Afbeelding
Staf FC Zoetermeer is compleet 5 jun., 13:53
Afbeelding
Jubilarissen gehuldigd tijdens het Voorjaarsconcert 5 jun., 12:56
Afbeelding
Geslaagde 'Zoet op zaterdag' 5 jun., 12:07
Afbeelding
Natuur onder de loep 3 jun., 09:31
Afbeelding
Ontdek Jouw Droomcarrière met De Ultieme Lokale Vacaturekrant 2 jun., 21:38