Sterren Orkest Collectief stralen in het CKC
Sterren Orkest Collectief stralen in het CKC

Orkest Collectief speelt sterren van de hemel

Actueel 517 keer gelezen

Zoetermeer – En na een jaar wachten straalden de sterren van Orkest Collectief weer. En hoe. Zaterdag werd in een bomvol uitverkochte theaterzaal van het CKC het 10-jarig bestaan in stijl en op de rode loper gevierd. 

Met pop-corn en al genoot het publiek, waaronder cultuurwethouder Wim Blansjaar, van een productie vol afwisseling met een knipoog naar filmmuziek van bekende componisten als Ennio Morricone en Mancini. Voor het eerst onder leiding van dirigent en violist Esther Damsma – in ’t Groen. Ze heeft het stokje overgenomen van Alexander Muilwijk die vanaf de oprichting dirigent van het Orkest Collectief was.

Pittige programmering met filmmuziek

Opening Feeling Good met zangeres Kiki van der Heiden sloeg in als een komeet. Via het technisch lastige Mission Impossible naadloos over naar muziek van Now we are Free en Hawaii Five-O. Hoboïste Marlijn Frankhuizen schitterde als solist in Gabriëls Oboe. Voor de pauze knalde het nog even met It had better be Tonight en Peter Gunn.

Het tweede bedrijf liep via thema Pink Panther en Live and Let Die naar de West Side Story. Een pittig stuk waar de musici alle zeilen moesten bijzetten. Af en toe een misser maar mooi neergezet. Veel emotie in de geslaagde vertolking van Schindler’s list door orkest met dirigent Esther op de viool. Het publiek kon van de stoel komen via Skyfall en het bekende thema uit Fame. Drie backing-vocals van het Erasmuscollege verstevigden de zang. Na een staande ovatie werd het publiek bedankt met de toegift Think.

Zonder cultuur geen samenleving

Orkest Collectief en haar nieuwe dirigent Esther Damsma - in ‘t Groen hebben het visitekaartje voor de komende jaren in dit Sterren-film concert afgegeven. Het orkest is gegroeid en staat stevig in de plaatselijke culturele sector. Thuishaven CKC weet alle producties professioneel van geluid en licht te voorzien. Waardevol voor aanstormende talenten. Zonder cultuur geen samenleving.
Wie opnieuw wil genieten van Orkest Collectief moet even geduld hebben tot 4 maart. Dan in de Grote Zaal van het Stadstheater Shaffy and Brass met zangeres Michelle van Hautem.

Uit de krant

Afbeelding
Herbeleef Stadsfestival Zoetermeer 2040 en kijk naar de toekomst 29 sep., 11:10
Afbeelding
Rijsttafelen bij restaurant Saputra (spiced by Indofoods) Ondernemer in Beeld 29 sep., 10:25
Afbeelding
Fascinating Jazz is een maandelijks feestje én viert 25-jarig jubileum 28 sep., 16:20 3
Afbeelding
Genieten van natuurschoon in en om Zoetermeer Natuur in beeld 28 sep., 15:12
Afbeelding
GoodFood Fietstocht naar mooi Voedselbos in Benthuizen 28 sep., 14:03
Afbeelding
Braziliaans Jiu-Jitsu seminar en promoties bij Yotosama 28 sep., 13:09
Afbeelding
Dames van Soetermare in actie tegen zwerfafval en sigarettenpeuken 28 sep., 12:02 1
Afbeelding
Sprookjesachtige kabouterdagen met Staatsbosbeheer in het Bentwoud 28 sep., 11:26 5