Sterren Orkest Collectief stralen in het CKC
Sterren Orkest Collectief stralen in het CKC

Orkest Collectief speelt sterren van de hemel

Actueel 711 keer gelezen

Zoetermeer – En na een jaar wachten straalden de sterren van Orkest Collectief weer. En hoe. Zaterdag werd in een bomvol uitverkochte theaterzaal van het CKC het 10-jarig bestaan in stijl en op de rode loper gevierd. 

Met pop-corn en al genoot het publiek, waaronder cultuurwethouder Wim Blansjaar, van een productie vol afwisseling met een knipoog naar filmmuziek van bekende componisten als Ennio Morricone en Mancini. Voor het eerst onder leiding van dirigent en violist Esther Damsma – in ’t Groen. Ze heeft het stokje overgenomen van Alexander Muilwijk die vanaf de oprichting dirigent van het Orkest Collectief was.

Pittige programmering met filmmuziek

Opening Feeling Good met zangeres Kiki van der Heiden sloeg in als een komeet. Via het technisch lastige Mission Impossible naadloos over naar muziek van Now we are Free en Hawaii Five-O. Hoboïste Marlijn Frankhuizen schitterde als solist in Gabriëls Oboe. Voor de pauze knalde het nog even met It had better be Tonight en Peter Gunn.

Het tweede bedrijf liep via thema Pink Panther en Live and Let Die naar de West Side Story. Een pittig stuk waar de musici alle zeilen moesten bijzetten. Af en toe een misser maar mooi neergezet. Veel emotie in de geslaagde vertolking van Schindler’s list door orkest met dirigent Esther op de viool. Het publiek kon van de stoel komen via Skyfall en het bekende thema uit Fame. Drie backing-vocals van het Erasmuscollege verstevigden de zang. Na een staande ovatie werd het publiek bedankt met de toegift Think.

Zonder cultuur geen samenleving

Orkest Collectief en haar nieuwe dirigent Esther Damsma - in ‘t Groen hebben het visitekaartje voor de komende jaren in dit Sterren-film concert afgegeven. Het orkest is gegroeid en staat stevig in de plaatselijke culturele sector. Thuishaven CKC weet alle producties professioneel van geluid en licht te voorzien. Waardevol voor aanstormende talenten. Zonder cultuur geen samenleving.
Wie opnieuw wil genieten van Orkest Collectief moet even geduld hebben tot 4 maart. Dan in de Grote Zaal van het Stadstheater Shaffy and Brass met zangeres Michelle van Hautem.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1
Trommelende vuilnismannen
Ludiek opruimen na vrijmarkt 22 apr, 11:09
Voorzitter Marijke du Burck Foto: Gerard van Warmerdam
Oranje Stichting viert haar 15-jarig jubileum 21 apr, 10:09
Ook het treintje rijdt op Koningsdag. Foto: Gerard van Warmerdam
Programma Koningsdag 2024 20 apr, 09:56
Het wordt weer een echt feest voor jong en oud. Foto: pr
Koningsdag met optocht en Koningsmarkt in Benthuizen 19 apr, 14:26
De stadsgids vertelt bij het oorlogsmonument in het Wilhelminapark over de historie van Zoetermeer. Foto: pr
Gratis wandel- of fietstocht met Gilde Stadsgidsen in mei 19 apr, 12:39 1
Aalscholver-familie Plas van Poot foto: Marcel van der Tol
Familiebezoek in het voorjaar Natuur onder de Loep 19 apr, 11:38