Al 750.000 mensen zijn naar de avonturen van Harrie gaan kijken. Foto: Mieke van Raaij
Al 750.000 mensen zijn naar de avonturen van Harrie gaan kijken. Foto: Mieke van Raaij

Gieren en brullen bij voorstelling van Jon van Eerd

Actueel 447 keer gelezen

Zoetermeer – Al veertien jaar kruipt Jon van Eerd in de huid van Harrie Vermeulen die dan weer agent, dan weer bakker of vader is. Maar nu is het klaar en mag Harrie, zoals Jon van Eerd zegt ‘met pensioen’. Gelukkig kan het publiek nog een keer genieten van een onvervalste Harrie Vermeulen klucht ‘Zo vader zo zoon’. Van Eerd werd na afloop van de première verrast door André van Duin die een oorkonde overhandigde voor de 750.000e bezoeker aan een Harrie Vermeulen voorstelling.

Door Hélène Ouwerkerk

Dat het komische genre Jon van Eerd op zijn lijf is geschreven hoeft geen betoog. Hij heeft een ruime ervaring en weet als geen ander hoe hij de lachers op zijn hand moet krijgen. ‘Zo Vader Zo Zoon’ begint met een leeg toneel en we horen gekibbel achter de schermen. Als Van Eerd even later in een elektrische rolstoel over het toneel zoeft, klinken de eerste lachsalvo’s vanuit de zaal. Het zullen niet de laatste zijn want bij Zo Vader Zo Zoon is veel te lachen.
In Zo Vader Zo Zoon is Harrie Vermeulen tijdelijk bij zijn zoon ingetrokken. Zoon Harrie (een rol van Joey Schalker) is een succesvol zakenman maar in de liefde minder succesvol. Hij heeft totaal niet door dat zijn secretaresse Charissa (gespeeld door Nandi van Beurden) achter hem en zijn geld aan zit. Vader Harrie doet alsof hij niet zonder hulp kan en dus langer bij zijn zoon moet blijven logeren om zo de plannen van Charissa te dwarsbomen. Intussen verschijnt cateringdame Kiki (Suzanna Pleiter) ten tonele. Vader Harrie wil nog maar een ding. Charissa lozen en zorgen dat zijn zoon als een blok voor Kiki gaat vallen. Hij wordt bij zijn plan geholpen door zijn buurman Rinus (Arie Cupé) die zich afwisselend voordoet als chauffeur (zonder rijbewijs) en een kok van het cateringbedrijf.
Jon en Arie zetten hun tanden in een hilarische Zweedse ABBA-persiflage, er zijn de nodige spraakverwarringen, er wordt de Griekse sirtaki gedanst en als ook nog een aantal toeschouwers uit de zaal worden gehaald voor een surpriseparty is het feest compleet.
Het verhaal van Zo Vader Zo Zoon is misschien wat voorspelbaar maar is desondanks een aanrader om te gaan bekijken. De spelers acteren stuk voor stuk erg goed en hebben het komische genre geweldig in de vingers. Hun timing is perfect en dat is een must bij deze theaterdiscipline.

In het Stadstheater is Zo Vader Zo Zoon maar liefst twee avonden te zien. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari is deze leuke voorstelling te zien in het Stadstheater. Voor kaarten www.stadstheater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Staatsbosbeheer legt MTB route aan in Bentwoud 6 dec., 12:04 5
Afbeelding
Kaarsjesavond in de Dorpsstraat met de mooiste etalages 5 dec., 16:48 2
Afbeelding
Open atelier Debora Makkus aan de Dorpsstraat 99a 5 dec., 16:11 1
Afbeelding
Groot Jumbo kerstfestijn in Stadstheater 4 dec., 11:51 1
Afbeelding
Superzeldzame Gele stamjager Natuur onder de loep 2 dec., 12:22 2
Afbeelding
Magisch Zoetermeer houdt 2e Santa Evening Run en Santa Kids Run in en om het Stadshart 1 dec., 16:01
Afbeelding
Gluren bij de Buren is nog op zoek naar enkele gezellige huiskamers 1 dec., 14:38
Afbeelding
Expositie over Meccano bij de Historische Kring Benthuizen 1 dec., 14:26