Al 750.000 mensen zijn naar de avonturen van Harrie gaan kijken. Foto: Mieke van Raaij
Al 750.000 mensen zijn naar de avonturen van Harrie gaan kijken. Foto: Mieke van Raaij

Gieren en brullen bij voorstelling van Jon van Eerd

Actueel 527 keer gelezen

Zoetermeer – Al veertien jaar kruipt Jon van Eerd in de huid van Harrie Vermeulen die dan weer agent, dan weer bakker of vader is. Maar nu is het klaar en mag Harrie, zoals Jon van Eerd zegt ‘met pensioen’. Gelukkig kan het publiek nog een keer genieten van een onvervalste Harrie Vermeulen klucht ‘Zo vader zo zoon’. Van Eerd werd na afloop van de première verrast door André van Duin die een oorkonde overhandigde voor de 750.000e bezoeker aan een Harrie Vermeulen voorstelling.

Door Hélène Ouwerkerk

Dat het komische genre Jon van Eerd op zijn lijf is geschreven hoeft geen betoog. Hij heeft een ruime ervaring en weet als geen ander hoe hij de lachers op zijn hand moet krijgen. ‘Zo Vader Zo Zoon’ begint met een leeg toneel en we horen gekibbel achter de schermen. Als Van Eerd even later in een elektrische rolstoel over het toneel zoeft, klinken de eerste lachsalvo’s vanuit de zaal. Het zullen niet de laatste zijn want bij Zo Vader Zo Zoon is veel te lachen.
In Zo Vader Zo Zoon is Harrie Vermeulen tijdelijk bij zijn zoon ingetrokken. Zoon Harrie (een rol van Joey Schalker) is een succesvol zakenman maar in de liefde minder succesvol. Hij heeft totaal niet door dat zijn secretaresse Charissa (gespeeld door Nandi van Beurden) achter hem en zijn geld aan zit. Vader Harrie doet alsof hij niet zonder hulp kan en dus langer bij zijn zoon moet blijven logeren om zo de plannen van Charissa te dwarsbomen. Intussen verschijnt cateringdame Kiki (Suzanna Pleiter) ten tonele. Vader Harrie wil nog maar een ding. Charissa lozen en zorgen dat zijn zoon als een blok voor Kiki gaat vallen. Hij wordt bij zijn plan geholpen door zijn buurman Rinus (Arie Cupé) die zich afwisselend voordoet als chauffeur (zonder rijbewijs) en een kok van het cateringbedrijf.
Jon en Arie zetten hun tanden in een hilarische Zweedse ABBA-persiflage, er zijn de nodige spraakverwarringen, er wordt de Griekse sirtaki gedanst en als ook nog een aantal toeschouwers uit de zaal worden gehaald voor een surpriseparty is het feest compleet.
Het verhaal van Zo Vader Zo Zoon is misschien wat voorspelbaar maar is desondanks een aanrader om te gaan bekijken. De spelers acteren stuk voor stuk erg goed en hebben het komische genre geweldig in de vingers. Hun timing is perfect en dat is een must bij deze theaterdiscipline.

In het Stadstheater is Zo Vader Zo Zoon maar liefst twee avonden te zien. Op vrijdag 3 en zaterdag 4 februari is deze leuke voorstelling te zien in het Stadstheater. Voor kaarten www.stadstheater.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Column Sebastiaan Smits: Geschiedenis 16 mei, 11:36
Begraafplaats Binnenweg waar algemene kindergraven als de termijn door nabestaanden niet wordt verlengd na 10 jaar worden geruimd. Foto Kees van Rongen
Familie boos over verwijderen van steen kindergraf Binnenweg 16 mei, 10:35 8
The Sprinter Singers tijdens de Nieuwjaarsvoorstelling.
Voorjaarsconcert door The Sprinter Singers 16 mei, 09:33
Bossenbuurt Meerzicht.
15,7 miljoen voor verduurzaming in de Bossenbuurt in Meerzicht 15 mei, 13:32
Programmeur Maartje van der Veen met het nieuwe programma van het Stadstheater. Foto: Fred Roland
Stadstheater is klaar voor een prachtig nieuw seizoen 15 mei, 10:56
Tijdens de Zero waste tour leer je hoe je de hoeveelheid afval kan verminderen.
Boodschappen doen met minder afval? 14 mei, 15:31
Jacky van der Veen met haar ouders en drie vriendinnen na de kroning tot Miss Elite Diversity 2024. Foto PR
Jacky gekroond tot Miss Elite Diversity 13 mei, 16:21 1
Afbeelding
FC Zoetermeer promoveert naar derde klasse 13 mei, 10:27