Foto: v.l.n.r. Saskia, Astra en Latoya.
Foto: v.l.n.r. Saskia, Astra en Latoya.

Home Instead Thuisservice Thuiszorg, maar dan anders!

Actueel 639 keer gelezen

De CAREGivers van Home Instead bouwen een vertrouwensrelatie op met de klant.

“Dit werk is precies wat ik zocht”, zegt Latoya. “Ik ben mantelzorger geweest voor mijn oma en weet uit ervaring hoe belangrijk het is om iemand blij te maken. Dat is wat ik nu doe voor anderen als medewerker bij Home Instead. Ik ben CAREGiver! Soms zijn mensen eenzaam. Zij zitten echt te wachten totdat jij komt. En het zijn zulke simpele dingen waar je iemand een plezier mee kan doen. Met een mevrouw houd ik de voorraadkast bij. We kiezen vervolgens een recept uit, doen samen de boodschappen en soms koken we ook samen. Laatst hebben we nog hutspot gemaakt.” 

Astra was zesenhalf jaar lang de enige steun en toeverlaat voor een meneer. “Toen hij overleden was zag ik een advertentie van Home Instead in het Streekblad, voor een informatieavond. Daarna kon ik snel beginnen als CAREGiver. Nu kan ik mijn aandacht geven aan meerdere mensen, dat vind ik heel fijn. Ik probeer altijd positief te zijn, ook als degene waar ik kom het even moeilijk heeft. Er is een echtpaar dat graag naar buiten gaat. Zodra ik aankom, doet meneer al meteen zijn schoenen aan. Weer of geen weer. Met hen ga ik altijd een stuk lopen. Ik vind het belangrijk dat de mensen vaak hetzelfde gezicht zien, dat kan bij Home Instead omdat er met kleine teams wordt gewerkt.”

Toen haar werk als kapster voor twee thuiszorgorganisaties in coronatijd stil lag, zag Saskia op Facebook een bericht van Home Instead. “Eigenlijk was het mijn eigen doelgroep waarvoor ik CAREGiver zou worden en ik was ook al gewend om bij mensen thuis te komen.” Saskia heeft nu twee aparte banen. Kapster en CAREGiver bij Home Instead. “Juist die combinatie en de afwisseling maakt het voor mij heel leuk. Ik begeleid een mevrouw met douchen en aankleden. Het geeft mij een heel fijn gevoel om te zien dat iemand zo blij is als zij lekker schoon en gewassen klaar zit, zodat ze op tijd naar de dagbesteding kan gaan.” 

Door vanuit hun hart te werken maken de CAREGivers het verschil.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Afbeelding
Gluren bij de Buren is nog op zoek naar enkele gezellige huiskamers 1 dec., 14:38
Afbeelding
Expositie over Meccano bij de Historische Kring Benthuizen 1 dec., 14:26
Afbeelding
Forse verhoging Stedin van gas- en elektriciteitstarieven met 7,40 euro per maand 1 dec., 13:25 5
Afbeelding
Eerstejaarsleerlingen van het ONC Parkdreef presenteren hun zelf ontworpen spellen 1 dec., 12:14
Afbeelding
Chapeaubeeldje voor vrijwilliger van De Balijhoeve Jan Doesburg 1 dec., 11:00
Afbeelding
Zoetermeerse apotheken trekken weer aan de bel: medicijnvoorziening voor patiënten loopt mogelijk gevaar 1 dec., 08:58
Afbeelding
Inwoners leggen veelzijdigheid van herfstachtig Zoetermeer fraai vast 30 nov., 14:42
Afbeelding
Kerstconcert van zusjes Maria en Anuschka Pedano bij de Regenboog 30 nov., 13:51