Verschillende figuranten worden door de opnameleider naar hun plek in winkelcentrum Buytenwegh begeleid. Foto Kees van Rongen
Verschillende figuranten worden door de opnameleider naar hun plek in winkelcentrum Buytenwegh begeleid. Foto Kees van Rongen

Opnames TV-serie Tweestrijd in Buytenwegh

Actueel 4.773 keer gelezen

ZOETERMEER - Het was dinsdag druk in winkelcentrum Buytenwegh voor de Ambachtenwerkplaats. Een filmploeg was bezig met opnames voor de televisieserie Tweestrijd over Laura H. uit Zoetermeer. Begin 2023 is de serie te zien.

Door Kees van Rongen

“Nee meneer, hier niet uw fiets stallen. Dit is een filmset.” De opnameleider probeert toegestroomde mensen op afstand te houden. Het fietsenrek in het winkelcentrum Buytenwegh is inmiddels onderdeel van de filmset en niet bestemd voor het winkelende publiek.
Jahfed Wismans: “We informeren het winkelende publiek over de opnames en begeleiden mensen langs de opnames. Als eenmaal een opname wordt gemaakt, worden mensen verzocht even te wachten.”
Jahfed had het Streekblad uitgenodigd bij de filmopnames. Hij was echter vergeten te melden, dat de oorspronkelijke filmset in en om winkelcentrum Meerzicht was vervallen. De politie had bezwaar tegen de plek van het overdekte winkelcentrum Meerzicht, omdat de opnames teveel overlast zouden geven. Hierop werd de filmset naar het winkelcentrum Buytenwegh verplaatst. Even zoeken en we vonden de filmploeg.
Eerder dit jaar had de maker van de film over Laura, Tom Tit Film, een oproep gedaan voor figuranten uit Zoetermeer. Immers de meeste opnames vinden in Zoetermeer plaats. Behalve in het winkelcentrum zijn er ook nog opnames bij een station van de Randstadrail en in enkele straten nabij het winkelcentrum.
In de nieuwe televisieserie Tweestrijd bij de NPO (VPRO) zal het waargebeurde verhaal van Laura te zien zijn. De toen 20-jarige Zoetermeerse werd in 2016, net buiten het kalifaat van IS aangetroffen in de woestijn met haar twee kleine kinderen. “Ik kom uit Sweet Lake City”, zei ze. Een en ander is te lezen in de biografie, dat is geschreven door de auteur Thomas Rueb in Het kalifaatmeisje uit Zoetermeer.
Laura eenmaal terug in Nederland werd meteen gearresteerd. Door de rechtbank werd zij tot twee jaar celstraf veroordeeld, waarvan dertien maanden voorwaardelijk. Omdat zij al een jaar in voorarrest had gezeten, hoefde zij niet de cel in. Volgens de rechtbank was Laura schuldig aan voorbereidingen voor het plegen van terroristische misdrijven, maar ze werd vrijgesproken dat ze lid was van de terreurgroep IS.
Laura stelde, dat haar reis met haar man en twee kinderen naar Syrië een vlucht was. Zij werd hier mishandeld door haar man en hoopte dat in Syrië de mishandelingen zouden stoppen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Joost Suijten (links) opent alweer zijn tiende restaurant.
Joost Suijten streeft naar 40 Pannenkoe's 9 uur geleden
Afbeelding
Mooonz zoekt een part-time medewerkster voor de winkels in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn 9 uur geleden
Teams met hardlopers, fietsers en ondersteuneners leggen ruim 500 km af om geld in te zamelen voor projecten voor mensen met kanker.
Steun de Roparun Collecte van Team 62 in Zoetermeer 9 uur geleden
Studente Hannah Bakker in het kijkdepot bij de hoog gewaardeerde Zoetermeerse klompenkar uit 1932. Foto Kees van Rongen
Hoogste waardering oude objecten kijkdepot 10 uur geleden
Monique van Damme van de SP overhandigde ruim 1500 handtekeningen aan directeur Peter van der Meer van het HagaZiekenhuis.
Veel handtekeningen tegen afschaling HagaZiekenhuis gisteren 1
Voor Zoetermeers erfgoed is vooralsnog geen ruimte in Zoetermeer (foto: Gerard van Warmerdam).
Gmeente heeft voorlopig nog geen geld voor een erfgoedcentrum 17 apr, 17:04 2
Vriendinnen Desiree Verzantvoort en Toine Tonies op een verlaten terras op het Stadhuisplein: “Dat is bij het Koningsontbijt wel anders.” (foto: Kees van Rongen).
Heerlijk Oranje sfeertje bij Koningsontbijt 17 apr, 16:03
Afbeelding
Feest bij Remco's Cycle Service in Zoetermeer 17 apr, 10:24