Afbeelding
ANNEKE HYMMEN

Humanitas zoekt vrijwilligers

Actueel 615 keer gelezen

VACATURE - Vind jij het leuk om iets te ondernemen met iemand anders, een eindje wandelen of een kop koffie met elkaar te drinken? Wil jij een luisterend oor bieden aan iemand die een dierbare heeft verloren? Of help je graag iemand om de geldzaken thuis weer op orde te krijgen? Wil jij wel iets voor een gezin betekenen, door een kind voor te lezen of samen naar buiten te gaan? 

De vrijwilligers van Humanitas vinden het belangrijk om iedereen die het zelf even niet redt, op weg te helpen. En het mooie is, iedereen kan wat doen. Of je nu veel tijd hebt, of wat minder. Wie je ook bent, jij maakt het verschil!

Wat is Humanitas?
Humanitas is een landelijke vereniging, opgericht in 1945. Inspelen op de tijdsgeest en er zijn voor groepen die het nodig hebben, is altijd kenmerkend geweest voor de vereniging. In heel Nederland zijn er 19.000 vrijwilligers actief. In Zoetermeer ondersteunen 180 vrijwilligers hun stadgenoten om weer grip te krijgen op hun situatie. Humanitas zorgt voor haar vrijwilligers: je wordt ingewerkt en begeleid door een ervaren coördinator en er zijn regelmatig trainingen en themabijeenkomsten. Humanitas heeft voor al haar vrijwilligers een verzekering afgesloten. En biedt een passende vergoeding voor eventuele onkosten.

Waarom vrijwilliger worden
Zinvol bezig zijn, energie krijgen van het helpen van een ander, nieuwe contacten leggen, persoonlijke groei en nieuwe ervaringen opdoen. Gewoon leuk om een ander te helpen. Zomaar een greep uit de beweegredenen van vrijwilligers die bij Humanitas aan de slag zijn.

Meer weten over Humanitas Zoetermeer? Kijk dan op www.humanitaszoetermeer.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer gisteren
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt gisteren
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter gisteren 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2