Door alle positieve reacties ziet Astrid de zon weer schijnen. Foto PR
Door alle positieve reacties ziet Astrid de zon weer schijnen. Foto PR

Actiedag bij Palet Welzijn voor zieke collega Astrid

Actueel 1.371 keer gelezen

ZOETERMEER - Collega’s en vrijwilligers bij Palet Welzijn houden zaterdag 15 oktober een actiedag voor hun zieke collega Astrid in het Eetcafé De Leyens aan de Gondelkade 33. Iedereen is deze dag tussen 11.00 en 15.30 uur welkom bij allerlei activiteiten. Bovendien kunt u vanaf 18.00 uur deelnemen aan een smulbuffet in Eetcafé De Leyens.

Door Kees van Rongen

Astrid Janssen-Steinfort (43) uit Meerzicht leeft al tien jaar met MS. Op dit moment is de ziekte agressief en gaat Astrid heel hard achteruit. Haar enige kans op genezing is het ondergaan van een stamceltherapie (AHSCT). Dat kan niet in Nederland, maar wel in België. De geschatte kosten van 66.000 euro hoopt zij met haar doneeractie bijeen te kunnen krijgen. Inmiddels hebben 351 personen al een donatie gedaan en staat het totaal aan donaties op ruim 24.000 euro.
Ouderenadviseur bij Palet Welzijn/inZet, Sabine Wendling, hoopt, dat heel veel mensen zaterdag 15 oktober naar de actiedag komen. “Astrid was een zeer gewaardeerde collega, die haar werk als activiteitenbegeleider moest opgeven, toen het voor haar fysiek te zwaar werd. Alle collega’s leven met haar mee en waren bereid om aan deze actiedag een bijdrage te leveren.”

Markt, workshops en smulbuffet
In en om het Eetcafé De Leyens is zaterdag een hobby- en makersmarkt, een rad van fortuin met tombola, een rommel- en boekenmarkt, workshops, stoelmassage, happy stones, nagels lakken en nog veel meer. Aan het smulbuffet vanaf 18.00 uur kunt u voor 25 euro deelnemen. Alle opbrengsten van deze dag gaan naar de doneeractie van Astrid.
Astrid kijkt met verlangen uit naar de stamceltherapie. Volgens de neuroloog moet zij niet te lang wachten, maar snel handelen. “Ik wil er alles aan doen om er voor mijn kinderen en mijn man te zijn en te blijven. Ik heb mezelf beloofd positief te blijven en niet op te geven. Alles heb ik eraan gedaan om de MS te lijf te gaan. Onder begeleiding van een therapeut ben ik heel veel gaan sporten. Ik ben nu tien jaar verder. Die instelling van niet opgeven, heeft me enorm geholpen. Mede door verschillende behandelingen kreeg ik hoop, dat de ziekte wat minder grip op me zou krijgen.”
Op dit moment heeft Astrid de hele dag pijn en kan nauwelijks op haar benen staan. Zij heeft haar hoop gevestigd op de stamceltherapie.
De arts heeft geconstateerd, dat er nu ontstekingen in haar ruggenmerg zijn. Dat betekent waarschijnlijk dat zij op korte termijn in een rolstoel belandt.  www.doneeractie.nl/ik-wil-weer-leven/-66419.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

De vertrouwde medewerkers van Albert Heijn Seghwaert staan vanaf 27 mei weer enthousiast voor je klaar. Foto: pr
Albert Heijn Seghwaert wordt in twee weken compleet vernieuwd 2 mei, 11:31 7
Rust & Vreugd in Stadstheater
Rust & Vreugd van Hendrik Groen in Stadstheater 2 mei, 11:02
Hoe oud zijn ze? Hoe komen ze daar? Hoe en waar werden ze gemaakt? Foto: pr
Alles over pijpenkoppen vinden in de grond van Benthuizen 2 mei, 10:30
Deelnemers van Tuingezel tijdens een freerunning wandeling.
Freerunning wandeling met Tuingezel en Parkour Disciplines 2 mei, 09:50
De Vredesboom aan de Dobbe.
Bijeenkomst bij de Vredesboom 2 mei, 08:53
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 2 mei, 07:00
Ed Boutkan, Inge Groen in 't Woudt (midden) en Karin van der Lee. Foto: Gerard van Warmerdam
Cheque voor Op de koffie bij Franx 1 mei, 20:51
Feesten op 5 mei. Foto: Roy Poots
Feest op drie plekken tijdens Bevrijdingsdag 1 mei, 18:52