De genomineerden ontvangen een cheque uit handen van wethouder Ingeborg ter Laak.
De genomineerden ontvangen een cheque uit handen van wethouder Ingeborg ter Laak. Robbert Roos

Het Alferbos is de liefste straat van Zoetermeer

Actueel 1.345 keer gelezen

Zoetermeer - Drie straten waren in de race voor de verkiezing van ‘Liefste Straat van Zoetermeer’. In de theaterzaal van het Centrum voor Kunst en Cultuur kwamen de genomineerden bij elkaar voor de definitieve bekendmaking. De winnaar is het Alferbos. Zij gingen met een cheque van € 500,- terug naar Meerzicht. 

Door Robbert Roos

In 2013 bedacht de stichting Opzoomer Mee uit Rotterdam de Lief & Leed straten. Inmiddels zijn er al 2019 Lief & Leed straten in Nederland. Sinds maart 2020 is Stichting Lief en Leed straten ook actief in Zoetermeer. “In september van 2021 hebben we onze eerste bijeenkomst kunnen organiseren voor alle gangmakers uit de stad”, vertelt wethouder Ingeborg ter Laak enthousiast. Gangmakers kunnen via Lief & Leed een potje aanvragen van € 75,-, Hiermee kun je als bewoners zelf zorgen dat er meer aandacht is voor elkaar door een bloemetje, kaartje of misschien wel een fruitmand kado te geven aan een buurman of buurvrouw die dat goed kan gebruiken. Hélène en Wendela van de Basalt, Hennie en Monique van het Alferbos en Sandra, Nathalie en Isis van de Streefkerkstraat stelden zich via een introductiefilmpje voor aan het publiek en legden uit waarom hun straat de liefste straat van Zoetermeer is. Aansluitend werden aan het aanwezige publiek drie keuzevragen voorgelegd waarmee men de liefste straat van Zoetermeer kon kiezen. Dat werd het Alferbos. Hennie en Monique zijn maar wat blij met de uitkomst en de cheque van € 500,- “Dit bedrag kunnen we goed gebruiken”, reageren beide dames enthousiast. “We gaan een nieuw buurtfeest organiseren en kunnen nu eindelijk een grote partytent aanschaffen.” De Streefkerkstraat werd tweede en ontving een cheque € 250,-. De Basalt nam als derde een cheque van € 100,- in ontvangst. Wethouder Ingeborg ter Laak is maar wat blij met deze gangmakers. “Er zijn inmiddels zo’n 80 gangmakers in de stad actief. Ik wil graag nog meer mensen enthousiast maken zodat we aan het eind van het jaar op 100 deelnemers zitten.” Na het bekendmaken van de winnaar en het uitreiken van de cheques was er gelegenheid voor een drankje en napraten met muzikale ondersteuning van The Sweet Treats & Burito’s. 

Wilt u ook een Lief & Leed straat worden en een potje van € 75,- ontvangen voor uw buurt? Kijk dan voor meer informatie op de website: https://www.liefenleedzoetermeer.nl/ , op de Facebookpagina Lief en Leed Zoetermeer, of stuur een mailtje naar i.ter.laak@zoetermeer.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1