Politie gaat niet verhuizen.
Politie gaat niet verhuizen.

Politie gaat toch niet verhuizen

Actueel 596 keer gelezen

Zoetermeer - Het politiebureau blijft aan het Wegstapelplein in het Stadshart. Dit is de uitslag van een haalbaarheidsonderzoek van de gemeente en de politie. De politie concludeert op basis van het onderzoek dat ze op de huidige locatie willen blijven.

Eind 2018 werd besloten om in Zoetermeer een nieuw districtsbureau te realiseren en werd afgesproken om de politie die al 40 jaar aan het Wegstapelplein is gevestigd te herhuisvesten. De locatie was verouderd en niet meer geschikt bij de wensen en eisen van de politie. Aanvankelijk stelde de gemeente voor nieuwbouw aan de Denemarkenlaan te realiseren. Een haalbaarheidsonderzoek weest uit dat de locatie toch niet geschikt was. “Ontwikkelingen ten aanzien van de binnenstad en voortschrijdend inzicht leidde tot de conclusie dat wij onze aanrijdtijden niet konden garanderen, er verkeersonveilige situaties konden ontstaan bij uitrukken en dat het kavel niet toereikend was voor onze parkeerbehoefte”, laat de politie weten. Dit heeft ertoe geleid dat de politie eind 2020 alsnog heeft afgezien van het kavel aan de Denemarkenlaan. 

Toch bleef er de wens voor een nieuw onderkomen voor het politiebureau. Politie en gemeente gingen gezamenlijk op zoek naar een andere passende locatie in de stad. Hierbij werd de locatie tussen Poppodium Boerderij en Gymworld het meest geschikt geacht. De politie heeft deze locatie in een businesscase onderzocht maar concludeert dat deze locatie ten aanzien van bereikbaarheid, parkeren en financiën toch niet geschikt is.
“Na vergelijkend onderzoek tussen onze huidige locatie aan het Burgemeester Wegstapelplein en de locatie aan de Amerikaweg gaat onze voorkeur uit naar het gehuisvest blijven op onze huidige locatie. Dit heeft voornamelijk te maken met risico’s ten aanzien van bereikbaarheid en parkeren, financiële overwegingen inclusief stijgende bouwprijzen, duurzaamheidsoverwegingen op met name circulariteit en het feit dat de Politie in het huidige bureau haar taak goed kan uitvoeren”, aldus de politie. “Het huidige bureau zullen wij technisch opwaarderen en verduurzamen conform wet- en regelgeving.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21