Wethouder Weerwag, directeur Heemskerk en de bouwers tijdens het hoogste punt.
Wethouder Weerwag, directeur Heemskerk en de bouwers tijdens het hoogste punt. Michel Groen

Hoogste punt nieuwbouw Kleurlaan

Actueel 330 keer gelezen

ZOETERMEER - De vlag ging uit bij de nieuwe sociale huurwoningen die worden gebouwd op de hoek van de Paletsingel / Kleurlaan in de wijk Rokkeveen. Met het plaatsen van het laatste dakdeel van de lift is vandaag het hoogste punt bereikt van het duurzame appartementencomplex. 

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de dakplaat op zijn plek gelegd. Ook werd de officiële naam van het nieuwe gebouw bekend gemaakt: Griseo. Dit is de Latijnse naam van de kleur grijs.
De bouw van de 62 nieuwbouwappartementen is in januari begonnen. Naar verwachting komen de woningen eind 2022/begin 2023 op Woonnet Haaglanden te staan en ontvangen de huurders in het tweede of derde kwartaal van 2023 de sleutel.

Het gebouw bestaat uit 11 tweekamerappartementen en 51 driekamerappartementen. De sociale huurwoningen zijn bestemd voor kleine huishoudens van 1 tot 3 personen met lage inkomens. De woningen worden aardgasvrij, goed geïsoleerd en voorzien van individuele bodemwarmtepompen en van vloerverwarming. Ook worden op het dak zonnepanelen geplaatst. Het aantal zonnepanelen wisselt per woning.

Kijk voor meer informatie op www.dgw.nl/paletsingel

Uit de krant