etwerk Zoetermeer kijkt met trots terug op deze tweede editie van de Adventure Run en is enorm onder de indruk van alle partners en deelnemers die het weer trotseerden. (Foto: Remco Koers)
etwerk Zoetermeer kijkt met trots terug op deze tweede editie van de Adventure Run en is enorm onder de indruk van alle partners en deelnemers die het weer trotseerden. (Foto: Remco Koers) REMCO KOERS

Drukte en pret bij tweede editie Adventure Run

Actueel 266 keer gelezen

Zoetermeer - Afgelopen zondag vond de tweede editie van de Adventure Run Zoetermeer plaats. Dit event was meteen de aftrap van de Nationale Sportweek in Zoetermeer. 

De route van 5 kilometer liep door het Buytenpark en het Westerpark met onderweg maar liefst 11 leuke, gekke en sportieve activiteiten voor de deelnemers. Dit alles met overkoepelend thema ‘superhelden en superschurken’. Met 550 aanmeldingen zat de Adventure Run dit jaar bijna aan haar maximale capaciteit. Organisator Netwerk Zoetermeer kijkt ondanks het natte weer terug op een enthousiaste tweede editie. Om 13:00 uur stond de eerste groep te popelen om van start te gaan bij het startpunt bij Gymworld. Onder begeleiding van opzwepende muziek en aanmoedigende teksten van wethouder Ronald Weerwag gingen de deelnemers van start met een Zumba-les van Krachtig en Gezond en konden ze daarna gelijk door met freerunnen over het parcours van Parkourdisciplines.

Schurken
Vervolgens konden de deelnemers het Buytenpark in, waar ze een potje tennis of padel bij TV Buytenwegh i.s.m. TV Seghweart, TV Dekker Rokkeveen en ALTV en een wedstrijdje beachvolleybal spelen bij ZOVOC konden spelen. Bij Soccerstars en The Performance Manager moesten de deelnemers hun voetbaltalenten laten zien. Bij Adventure Valley hadden deelnemers de kans om een stukje te kanoën of te suppen! Zo nu en dan kwamen de ‘schurken’ van de Adventure Run langs om de deelnemers een beetje te pesten. Ook bij het populaire lasergamen i.s.m. GameCity was het een echte strijd tussen de superhelden en schurken. Op weg naar het Westerpark kwamen de renners nog langs een leuke dansparty van dansschool Sempresa en DJ Mikkie en konden ze bij Hoeve Kromwijk ‘rondje om de tafel’-tafeltennis spelen onder begeleiding van Taverzo. Aangekomen in het Westerpark stond er een ware bootcamp van Personal Sports Club op hen te wachten om vervolgens te route af te ronden met een ludieke yogasessie.

Gezinnen met jonge kinderen, maar juist ook groepen jongeren en volwassenen waren van de partij. Docenten van het Alfrink College en het Oranje Nassau College hadden hun leerlingen ook enthousiast gemaakt voor de run en deden beiden met tientallen scholieren mee. Enkele bedrijven zagen de Adventure Run als perfecte kans voor een geinig teamuitje. De échte enthousiastelingen kwamen verkleed als hun favoriete superheld of -schurk. Al met al was het een geweldige middag vol sport, gekkigheid en veel plezier.

Remco Koers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21