Vanaf deze maand is Stichting het Startblok weer begonnen met zwemmen voor specifieke doelgroepen.
Vanaf deze maand is Stichting het Startblok weer begonnen met zwemmen voor specifieke doelgroepen.

Zwemmen met extra zorg, tijd en aandacht

Actueel 700 keer gelezen

Zoetermeer - Vanaf deze maand is Stichting het Startblok weer begonnen met zwemmen voor specifieke doelgroepen.

Naast het geven van zwemlessen van ABC aan kinderen met een bijzondere eigenschap op de woensdagmiddag, worden drie relatief nieuwe activiteiten in het zwembad De Driesprong in Zoetermeer weer in gang gezet op de vrijdagochtend, namelijk; ouder-kind zwemmen, banen zwemmen en zwemactiviteiten voor mensen met een (chronische) ziekte. Dit is dan ook aangepast zwemmen met professionele begeleiding waarbij er ruimte is voor extra aandacht. Het water is voor deze doelgroep extra warm: boven de dertig graden. Voor iedereen met een chronische aandoening of beperking kan het zijn dat je (letterlijke) drempels ervaart om te gaan zwemmen, bijvoorbeeld door lichamelijke of psychische klachten. Of je voelt je fijner in een groep met lotgenoten. De kracht van het water maakt dat mensen zich vrijer en makkelijker kunnen bewegen in het water, het vermindert pijn, werkt therapeutisch en versterkt de conditie. Stichting Het Startblok streeft ernaar het voor de zwemmers zo gemakkelijk mogelijk te maken. “Daarom werken we met kleine groepjes in een beschermde omgeving en bouwen we rustig op. Ook is De Driesprong aangepast op mensen met een beperking of aandoening. De begeleider mag ook mee zwemmen. Dit geeft een extra veilig gevoel, waardoor de drempel verlaagd wordt”, legt men uit. Het zwemmen voor specifieke doelgroepen is er voor jong en oud. Komende vrijdag is er een gratis kennismaking. Kom gerust langs.

De tijden op een rijtje
Elke vrijdag zijn er in het zwembad De Driesprong blokken van één uur zwemmen gepland. Van 10.00 tot 11.00 uur ouder-kind en banen zwemmen, van 11.00 tot 12.00 uur aqua-fit voor ouderen en chronisch zieken en van 12.00 tot 13.00 uur banenzwemmen en overige activiteiten. Als je een Zoetermeer-pas hebt, kan je in 2022 gratis deelnemen aan zwemactiviteiten. Zo niet, bedraagt het €19,50 per maand. Aanmelden kan via hetstartblok.com/inschrijven. Vind jij het leuk om met mensen te werken in het water? De stichting zoekt altijd vrijwilligers! Meld je aan via info@hetstartblok.com en wie weet zien we jou straks in het water. Meer info: www.hetstartblok.com. Voor vragen kunt u mailen naar info@hetstartblok.com of bellen naar het algemene telefoonnummer: 06- 125 02 803.

Stichting het Startblok doet ook mee aan de RABO Club Support. Via uw Rabo bankrekening nummer kunt u op Stichting het Startblok Stemmen. Kleine moeite, heel groot plezier.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21