Mispels in de Natuurtuin. (Foto: Ep Booneman)
Mispels in de Natuurtuin. (Foto: Ep Booneman) EP BOONEMAN

Rondwandelen in de Natuurtuin

Actueel 204 keer gelezen

Zoetermeer - Komende zondag 25 september kunt u weer deelnemen aan de maandelijkse rondleiding door de Natuurtuin. Deskundige gidsen vertellen u van alles over dit unieke stukje groen in het Westerpark. 

De wandeling die ruim een uur duurt is gratis. Verzamelen om 14.00 bij de picknicktafel tegenover de plek waar het Westpunt stond. (Ingang Westerpark via de Turfberg, op de borden richting Natuurtuin / Westpunt volgen). De rondleiding is minder geschikt voor gebruikers van rolstoelen. Zij kunnen een deel van de Natuurtuin via een aparte ingang bezoeken. Honden mogen de tuin niet in. 

Ook in de herfst is een wandeling door de Natuurtuin zeer de moeite waard. De karakteristieke oude fruitbomen in de kleine boomgaard hangen nu vol peren en in iets bescheidener mate appels. Op een andere plek zien we mispels van de gelijknamige heester. De vruchten en bessen van onder andere de Gelderse roos en de lijsterbes getuigen van de wisseling van het seizoen. Onze gidsen vertellen er graag over. Iets minder bekend is wellicht dat de Natuurtuin voluit de Natuur- en Landschappentuin heet. De tuin werd zo ontworpen dat hij een indruk geeft van landschapstypen die in en rond Zoetermeer te vinden waren voor de stad begon te groeien tot de huidige proporties. Wilt u meer over de Natuurtuin weten kijk dan eens op onze website (www.vriendennatuurtuinzoetermeer.nl) of op Facebook
(Vrienden Natuurtuin Zoetermeer)

Uit de krant