Blij met Voorleesdiploma's
Blij met Voorleesdiploma's

Voorleesexpress Zoetermeer viert feest

Actueel 260 keer gelezen

Zoetermeer - VoorleesExpress Zoetermeer bestaat tien jaar en heeft dat groots gevierd op Speelboerderij Het Buitenbeest met de uitreiking van voorleesdiploma’s, de komst van de wethouder onderwijs, een kinderboekenschrijver, bibliotheek Zoetermeer en circus Nevermind. De middag werd afgesloten met een reünie voor vrijwillige voorlezers door de jaren heen.

Voor 40 gezinnen en hun voorlezers is de voorleesdiploma-uitreiking georganiseerd als feestelijke afsluiting van hun voorleestraject van twintig weken. Wethouder van onderwijs Marijke van der Meer heeft de gezinnen aan het begin van het feest toegesproken: “Ik wil graag dat alle kinderen in Zoetermeer dezelfde kansen hebben in het leven. Door de kinderen al op vroege leeftijd bekend te maken met de Nederlandse taal, zorgen we ervoor dat ze goed mee kunnen doen op school. De VoorleesExpress helpt kinderen en ouders daar al tien jaar bij. In die tijd hebben ze honderden gezinnen op weg geholpen om voorlezen en taal een blijvende plek te geven binnen het gezin.” Zij reikte de voorleesdiploma’s met veel plezier uit aan de aanwezige kinderen in het bijzijn van hun voorlezer.
Nu, tien jaar later, staat er een voorleesproject dat wordt uitgevoerd door Piëzo in nauwe samenwerking met vrijwilligers, de schoolbesturen van het primair onderwijs, kinderopvangorganisaties en bibliotheek Zoetermeer.

Uit de krant