De bus van de UVV
De bus van de UVV

Vrijwilligers gezocht voor ouderenbus

Actueel 382 keer gelezen

Zoetermeer - Al meer dan 20 jaar verzorgt UVV Zoetermeer begeleid vervoer in Zoetermeer. Deze dienst houdt in dat we mensen die niet (meer) in staat zijn om zelfstandig gebruik te maken van het openbaar vervoer helpen om bij de dokter, de fysiotherapeut, familie of waar dan ook te komen. We verzorgen op jaarbasis ca. 3000 ritten met meer dan 35 chauffeurs/begeleiders. Ons klantenbestand bestaat voornamelijk uit kwetsbare ouderen, die hartstikke blij zijn dat we bestaan. 

Het UVV is van plan om vanaf 1 januari 2023 ook groepen ouderen met dementie naar het ontmoetingscentrum Buytenthuis van Vierstroom te gaan vervoeren. Dit houdt in dat we met 1 of 2 personenbusjes op werkdagen twee ritten gaan verzorgen, ’s morgens tussen 9:15 en 10:00 uur en ’s middags tussen 15:30 en 16:15 uur.

Vierstroom stuurt met elke rit een professionele begeleider mee. Voor elke rit hebben we daarnaast nog een chauffeur nodig. Je krijgt er niet voor betaald want je werkt op basis van vrijwilligheid. Wel organiseren we een paar keer per jaar een gezellige bijeenkomst voor onze vrijwilligers en is er elk jaar een aardigheidje met de kerst. Bovendien is het gewoon hartstikke leuk werk en je kunt er ook een heleboel van leren.

Hiervoor zoekt zij dus meerdere vrijwilligers die samen werken in een pool en elke week bij één of (liever) meer van deze ritten de rol van chauffeur zouden kunnen en willen vervullen. Omdat mensen nu eenmaal ziek kunnen worden en af en toe op vakantie gaan, hebben we ook mensen nodig die kunnen invallen als er een chauffeur uitvalt. 

Vrijwilligers worden goed voorbereid op hun taak. Vierstroom gaat je alles vertellen wat je moet weten over verschillende vormen van dementie. Je krijgt (praktijk)-instructie in het rijden met de bus en we denken nog na over andere opleidingen en/of trainingen voor chauffeurs en begeleiders. En uiteraard kunnen onze vrijwilligers zelf ook meedenken en praten over mogelijke verbeteringen in de werkwijze.

Dit mooie plan kan natuurlijk alleen doorgaan als we voldoende vrijwillige chauffeurs gaan vinden om de continuïteit van de dienstverlening onder alle omstandigheden te kunnen waarborgen. Mensen zijn immers afhankelijk van ons vervoer. Vrijwilligers voor deze nieuwe dienst moeten flexibel zijn en affiniteit hebben met de mensen die ze gaan vervoeren. Je bent niet ouder dan 75 jaar en een geldig rijbewijs is natuurlijk vereist.

Heb je interesse en/of wil je meer weten?
Neem dan nu contact op met Hicham Bouzidi via telefoon 079-2040793
Mailen mag ook: verpleeghuizen@uvv-zoetermeer.nl

Uit de krant

Uit de krant