Afbeelding

Violiste Isobel Warmelink opent Regenboogconcerten

Actueel 162 keer gelezen

Zoetermeer - De Regenboogconcerten bestaan 15 jaar en het jubileumseizoen opent met een concert door de winnares van het Oskar Back vioolconcours 2022 Isobel Warmelink. Zij wordt begeleid door de Italiaanse pianist Alessandro Soccorsi. 

Voor haar concert in de Regenboog heeft zij een prachtig en zeer gevarieerd programma samengesteld met werken van Bach, Mozart, Messiaen, Adams en Tansman. Van Mozart de speelse, vrolijke Sonate KV 296 en van Messiaen zijn Louange à l’Eternité de Jésus, een belevenis. Na de pauze o.a. het swingende Road movies van John Adams. 

Isobel Warmelink is een jonge Nederlandse violiste, geboren in Rotterdam. In januari 2022 won zij de eerste prijs bij het Nederlands Vioolconcours Oskar Back. In de finale soleerde ze met het Residentie Orkest in een sprankelend Rondo van Mozart en een aangrijpende vertolking van Alban Bergs Vioolconcert. De jury prees haar om haar gepassioneerde spel en fantastische samenspel met het orkest.

Reserveren is verplicht en kan via: www.regenboogmuziek.nl. Op de site staat ook meer informatie. Het concert begint om 20.15 uur in Centrum De Regenboog Nathaliegang 263 (wijk19). Entree: €16,50 Tot 25 jaar: €5 Zoetermeerpas: gratis 

Uit de krant

Uit de krant