Hof van Seghwaert is een van de locaties van de Duursamen fietstocht.
Hof van Seghwaert is een van de locaties van de Duursamen fietstocht. Wouter Parent

Wandel- en fietstocht langs duurzame partners

Actueel 294 keer gelezen

Zoetermeer - Zo’n 30 organisaties en bedrijven hebben zich bij DuurSamen Zoetermeer aangemeld om op zaterdag 8 oktober in Zoetermeer aandacht te schenken aan duurzaamheid. Bezoekers maken die dag kans op een leuke prijs.

Die dag is het mogelijk om diverse bedrijven en organisaties te bezoeken. Op de site van DuurSamen kun je zelf een wandel- of fietstocht uitstippelen. Van voedselbos Geuzegroen in de Nieuwe Driemanspolder tot de Hof van Seghwaert aan de Gaardedreef. Van de Balijhoeve in Rokkeveen tot aan boerderij ‘t Geertje in de Meerpolder. Over luchtkwaliteit in ‘t Anker in Meerzicht, duurzame energie en duurzame plannen voor de nieuwe stadswijk Entree aan de Boerhavelaan, biodiversiteit in de Natuurtuin in het Westerpark, het duurzame kleurendak op het gemeentehuis, mondiale bewustwording in de wereldwinkel in de Dorpsstraat en jongeren laten zien dat ze zich actief inzetten voor duurzaamheid. Het zijn slechts enkele opties van de lijst deelnemers. Kortom, door de hele gemeente zijn organisaties en bedrijven voor dit unieke evenement te bezoeken. De inschrijving staat nog steeds open voor organisaties en bedrijven die mee willen doen aan deze dag.

Alle deelnemende organisaties zijn te vinden op www.oktobermaand.duursamenzoetermeer.nl. Op de digitale kaart van Zoetermeer kun je zien waar deelnemende organisaties en bedrijven gevestigd zijn. Hier vind je ook verdere informatie over de activiteit die de deelnemers aanbieden.

Bezoekers kunnen een goodiebag winnen door bij een deelnemende organisatie een selfie te maken en deze met #DuurSamenopweg op sociale media te plaatsen. In de goodiebag zitten producten en tegoedbonnen van deelnemende organisaties en bedrijven. Op zondagmiddag worden tijdens de duurzaamheidsmarkt in het Forum de winnaars bekend gemaakt.

Dit evenement maakt deel uit van meerdere activiteiten die door DuurSamen samen met andere organisaties van 7 tot en met 11 oktober worden georganiseerd.
Een tentoonstelling in Museum de Voorde, de duurzaamheidsmarkt, het kinderboekenfestival met als thema GiGaGroen en een prachtige film bij Cameo. Het zijn slechts een kleine greep uit alle activiteiten die worden aangeboden.

Zie voor alle activiteiten en verdere informatie www.duursamenzoetermeer.nl of mail naar info@duursamenzoetermeer.nl.

Uit de krant