Verpleeghuis Floriadehof opent haar deuren.
Verpleeghuis Floriadehof opent haar deuren.

Open dag en dementiewandeling

Actueel 312 keer gelezen

Zoetermeer - Verpleeghuis Floriadehof in Rokkeveen houdt zaterdag 24 september een open dag. Deze woonzorglocatie voor 64 bewoners met een vorm van dementie werd eind 2020 in gebruik genomen. Nu er geen coronabeperkingen meer zijn, nodigt Floriadehof de wijkbewoners uit om te komen kennismaken.

Er is bewust voor gekozen om de open dag te organiseren op 24 september, de nationale burendag. Want Floriadehof wil juist graag hun buren laten kennismaken met de locatie. Italiaanse markt en dementiewandeling De activiteiten vinden plaats op het pleintje naast Floriadehof tussen de Zenobiagang en de Willemijngang. Er wordt een markt gehouden in Italiaanse stijl. En voor de kinderen is er een springkussen. Daarnaast kunnen bezoekers een dementiewandeling doen. “We hebben een korte wandelroute uitgezet die begint en eindigt bij Floriadehof”, vertelt Ilona de Boer, teamleider in Floriadehof. “Onderweg kunnen de deelnemers vragen beantwoorden over dementie. Zo kunnen zij hun kennis over dementie testen en vergroten. Dat vinden we belangrijk, want de bewoners van Rokkeveen hebben met de komst van Floriadehof mensen met dementie als buren gekregen.”
Naast de dementiewandeling wordt er ook een verloting gehouden. Er worden loten verkocht ten behoeve van welzijnsactiviteiten voor de bewoners van Floriadehof. Ilona: “We zijn ontzettend blij dat de winkeliers van winkelcentrum Rokkeveen veel leuke prijzen hebben gedoneerd voor de verloting. De hoofdprijs is ter beschikking gesteld door Albert Heijn: 1 minuut gratis boodschappen doen. Er is op de Italiaanse markt natuurlijk ook koffie en thee, en er zijn bijpassende hapjes. Ook hiervan is veel gedoneerd door de winkeliers.”
Wie Floriadehof ook van binnen wil bekijken, kan zich via de website www.cardia.nl/open-dag aanmelden voor een rondleiding. Mensen die meer willen weten over het wonen of werken in Floriadehof zijn van harte welkom. “Maar we zoeken ook vrijwilligers voor allerlei activiteiten met en voor onze bewoners.”
De open dag is van 11:00 tot 15:00 uur op 24 september. Floriadehof is gevestigd op het adres Willemijngang 40 in Zoetermeer.

Uit de krant

Uit de krant