Afbeelding

‘Van Herwijnen is klaar voor de nieuwe stap’

Actueel 1.503 keer gelezen

Zoetermeer - Twee jaar geleden gaf Dennie van Herwijnen aan zijn Wandelspeciaalzaak te willen verkopen. Samen met zijn gezin wil hij zijn droom waarmaken; het realiseren van een camping speciaal gericht op wandelaars. Een overname kandidaat werd tot op heden nog niet gevonden. Daarom start hij vanaf acht september met het leegverkopen van zijn winkel. “We zijn klaar voor de nieuwe stap.”

Dennie en Monica van Herwijnen zijn mensen die wel houden van een uitdaging. De afgelopen jaren hebben zij hun Wandelspeciaalzaak tot in de puntjes geperfectioneerd. “De winkel is naar ons idee nu helemaal af.” De afgelopen twee jaar was voor iedereen een bijzondere periode. “Door corona ging men ineens massaal wandelen. Dat was in de winkel goed te merken.” Ondanks de drukte bleef de focus op de camping behouden, terwijl ondertussen gezocht werd naar een geschikte overnamekandidaat.” We hebben veel gesprekken gevoerd met potentiële ondernemers, maar helaas niet met het resultaat wat wij voor ogen hadden”, legt Dennie uit. “Tegelijkertijd hebben we de plannen en het concept voor onze camping die de naam ‘Camping Pluk de Dag’ gaat heten verder uitgewerkt. Nu is het moment gekomen voor de volgende stap.”

En dat begint met het leegverkopen van de winkel. “We starten de uitverkoop zoals gezegd begin september waarmee klanten profiteren van 15 procent korting op het gehele assortiment uitgezonderd reparaties en bestelde artikelen”, legt hij uit. “Eventuele spaarpunten en cadeaubonnen kunnen natuurlijk nog steeds ingeleverd en verzilverd worden.” Zoals bij elke leegverkoop lopen de kortingen gedurende de tijd langzaam op. Dennie adviseert zijn klanten dan ook om de nieuwsbrief, website en social media goed in de gaten te houden. Toch is er ook een keerzijde; “We hebben een goed gevulde winkel, maar er komt geen nieuwe voorraad meer bij. Op is dus echt op.”

Dennie en Monica realiseren zich maar al te goed dat er met het sluiten van de Wandelspeciaalzaak een einde komt aan een lange periode van ‘winkelen’. “In ons karakteristieke winkelpandje op nummer 66 in de Dorpsstraat hebben vijf generaties iets moois opgebouwd”, vertellen ze. “Toch heeft de winkel door de jaren heen verschillende formules gekend. Van een slagerij tot lingeriezaak, en van een dumpstore tot een Wandelspeciaalzaak. “Onze familie heeft zich altijd aangepast aan de geest van de tijd. Het heeft ons gevormd als ondernemers. Het realiseren van onze camping zien we dan ook als het toevoegen van een nieuw hoofdstuk aan die traditie.”

De komende tijd gaan Dennie en zijn gezin hard op zoek naar een droomplek voor hun camping. “Dat wordt natuurlijk een wandelcamping”, vertelt hij enthousiast. “Een kleinschalige camping zonder animatie, in of naast een mooi natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en kunt genieten van de natuur. Hier willen wij onze expertise toepassen door oplossingen te bieden voor wandelproblemen, maar dan zonder verkoop van wandelschoenen, kleding of rugtassen.”

Heeft u een tip over een camping die te koop staat, of wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen? Kijk dan op facebook.com/campingplukdedag, instagram.com/campingplukdedag of mail naar contact@campingplukdedag.nl

Uit de krant

Uit de krant