Danny: “Ik ben nog niet echt zenuwachtig, maar het komt nu wel heel dichtbij.”
Danny: “Ik ben nog niet echt zenuwachtig, maar het komt nu wel heel dichtbij.” Renate Mamber

Danny doet mee aan finale Junior Songfestival

Actueel 2.707 keer gelezen

Zoetermeer - Danny Jongejan staat 24 september in de finale van het Junior Songfestival. Als deel van de boyband HIGH5 treedt hij op met het nummer ‘Because I know’. De clip daarvan is al te zien op YouTube. Danny: “Ik denk wel dat we kans maken om te winnen.”

Door Renate Mamber

Danny is dertien jaar en zit in de tweede klas van het Erasmus College. Zingen doet hij al vanaf zijn achtste. “Het begon bij het vijftienjarig huwelijk van mijn ouders. Ik zong toen ‘Een beetje verliefd’ van André Hazes, het nummer waarop mijn ouders elkaar hebben leren kennen. Dat vond ik zo leuk. Ik ben daarna op zangles gegaan.” Later deed hij mee aan het programma ‘Hit the road’ met Nick en Simon op SBS6. Dat smaakte naar meer en hij gaf zich op voor het Junior Songfestival. “Je moet eerst drie of vier audities doen. Daar kwam ik doorheen en ik werd onderdeel van de boyband”, vertelt Danny. “We zijn met z’n vijven. We kenden elkaar niet. We wonen verspreid over het land, eentje zelfs helemaal in Friesland. We hebben elkaar intussen goed leren kennen. Nu zijn we allemaal vrienden.”
Sinds april repeteert Danny regelmatig met Luuk, Kaey, Thomas en Thijs, de andere leden van de boyband. “Soms repeteren we zang, soms dans, soms allebei”, vertelt Danny. “En we zijn nog samen op kamp geweest. “ Ook het maken van een echte videoclip hoort erbij. “Dat was geweldig. Het werd opgenomen op een school op verschillende plekken. We mochten vrienden als figuranten meenemen. We moesten dansen, playbacken en losse shots opnemen.”

Optredens
De laatste paar weken voor de finale zijn er verschillende optredens gepland, zoals een optreden bij Kids Top 20 en op Tinadag. Dat allemaal om ervoor te zorgen dat de jongeren podiumervaring op doen, voor ze straks op het grote podium van Ahoy staan. “Ik ben nog niet echt zenuwachtig’, zegt Danny, “maar het komt nu wel heel dichtbij.” In de finale moet Danny’s boyband het opnemen tegen een soliste, een girlband en een mix band met twee jongens en twee meisjes. Maar Danny is vol goede hoop. “Ik denk wel dat we kans maken om te winnen en ik hoop dat we Nederland mogen vertegenwoordigen in Armenië.”
Mocht het avontuur eerder eindigen, dan zit Danny bepaald niet stil. “Naast zingen, vind ik het leuk om te acteren. Ik heb al in een film en een musical gespeeld en ik speel in verschillende reclames waaronder die voor Bolletje. Ook doe ik al sinds mijn vierde jaar modellenwerk voor verschillende merken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2
Het festival RRRollend wordt een culinair festijn met een groot aantal foodtrucks.
Festival met foodtrucks op park Palenstein 23 apr, 11:11
Lopen bij de 3Plassenloop
Doe mee aan de 3Plassenloop 23 apr, 11:00
Deze act behoort tot een van de bekendste YouTube groepen van Nederland.
Bankzitters bij Live at the Lake 23 apr, 10:51
 Luca van Wijk, Rens Vijverberg en Denzel Haaring.
Prijzen voor judoka's van Yotosama 22 apr, 16:51
Chazzy Green
Saxofonist Chazzy Green bij Fascinating Jazz 22 apr, 12:58
Winnaars van de Young Music Talent. Foto: Chris Lans
Jonge musici strijden om prijzen Young Music Talent 22 apr, 12:39
 Pestbosje Geerweg / Geerpolder. Foto: Bert Pol
Gerief- en pestbosjes Natuur onder de Loep 22 apr, 12:21 1