Zeepkistenrace voor kinderen. Foto: PR/francescoridolfi.com
Zeepkistenrace voor kinderen. Foto: PR/francescoridolfi.com francescoridolfi.com

Zeepkistenrace voor nieuwe Nederlandse kinderen

Actueel 847 keer gelezen

Zoetermeer -  Stichting Eigen Wij houdt zaterdag 10 september een zeepkistenrace voor kinderen tussen 8 en 13 jaar. Het doel? Nieuwe Nederlandse kinderen in contact brengen met kinderen die al langer, of altijd, in Nederland wonen. 

Het leuke, gezellige event staat geheel in het teken van verbinding. Verbinding tussen de kinderen, maar ook tussen hun ouders! Want ook voor hen zijn er veel creatieve activiteiten. Het evenement is dankzij de inzet van vele vrijwilligers en bedrijven volledig gratis. 

Eigen Wij, de Zoetermeerse stichting die zich inzet voor kwetsbaren zoals ouderen, nieuwkomers, en mensen met een klein budget, houdt ook koffie-uurtjes, EigenWijze Creaclub en het buurtkastje met gratis (menstruatie)producten. De stichting richt zich nu, al bouwend, op Nieuwe Nederlandse kinderen. De kinderen gaan in teams van vier (twee Nieuwe Nederlandse kinderen en twee kinderen die al langer, of altijd, in Nederland wonen), onder begeleiding een zeepkist bouwen. Vervolgens gaan de teams ‘s middags racen in hun zelfgemaakte skelters over een parcours mét schans. Bedrijven Hilti en Praxis Zoetermeer sponsoren de materialen en begeleiden de bouw, en andere vrijwilligers richten zich op activiteiten voor de ouders, broertjes, zusjes en vriendjes. Want ook aan hen is gedacht. Zo is er bijvoorbeeld een djembé-workshop, kun je henna-tatoeages laten zetten, en komt de Bibliotheekfiets langs voor een kleurrijke voorleessessie. Ook kan er worden geknutseld door jong en oud in de creakraam, is er schmink voor de kinderen en kunnen bezoekers genieten van spelletjes, een photobooth en heerlijk eten en drinken. Alles volledig gratis. Anita van der Voort, voorzitter van Eigen Wij legt uit hoe het initiatief tot stand is gekomen: “Ondernemer Arne de Vos wilde de kloof tussen Nieuwe Nederlanders en Nederlanders, en dan specifiek kinderen, verkleinen. Een zeepkistenrace leek hem daarvoor geschikt, aangezien het een actieve bezigheid is, er weinig woorden voor nodig zijn, en het natuurlijk wel samenwerking vereist. Bovendien is het superleuk. Toen wij met Arne in contact kwamen, aarzelden we geen moment en sloegen de handen ineen. Want, ook in Zoetermeer biedt een zeepkistenrace veel mogelijkheden om de kinderen met elkaar in contact te brengen. Dat we vervolgens zoveel hulp hebben gekregen van bedrijven en vrijwilligers is hartverwarmend.” 

De zeepkistenrace is op 10 september, van 11.00 uur tot 16.00. Deelnemers voor de race worden om 11.00 uur verwacht. De andere activiteiten zijn de hele dag. Het geheel vindt plaats op het terrein van de Eigen Wij, Voorweg 112. Wil je deelnemen aan de zeepkistenrace? Meld je dan even aan via www.letsplaytogether.nl. Niet aangemeld, maar wel nieuwsgierig? Kom vooral even langs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer gisteren
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt gisteren
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter gisteren 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer gisteren
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21
Het Ebony Ensemble. Foto: Richard Jetten
Doek valt voor Ebony Ensemble na schrappen subsidie 24 apr, 13:50 2