Ondernemers uit Oosterheem met in het midden Tico Roozendaal. Foto: Fred Roland
Ondernemers uit Oosterheem met in het midden Tico Roozendaal. Foto: Fred Roland Fred Roland Zoetermeer

Te laat ingediende vergunning zet streep door feest Oosterheem

Actueel 1.266 keer gelezen

Zoetermeer - Het grote jubileumfeest in Oosterheem gaat niet door. De organisatie krijgt van de gemeente geen vergunning voor het feest met onder andere Mart Hoogkamer en Emma Heesters omdat het twee dagen te laat was met het aanvragen van de vergunning.

Door Hélène Ouwerkerk

Tico Roozendaal is enorm teleurgesteld. “We wilden meer doen dan alleen feest vieren namelijk heel Zoetermeer bij elkaar brengen. We hadden de kerken, stichting Dada maar ook allerlei stichtingen en verenigingen bij dit jubileumfeest betrokken met als doel om geld op te halen voor de kinderafdeling van het Lange Land Ziekenhuis. Het ziekenhuis staat alleen maar negatief in het nieuws en dit zou ze een positieve vibe geven”, zegt hij. Het te laat indienen van de vergunningsaanvraag is gebeurd door een evenementenorganisatie. Zij hadden computerproblemen. “Ik was natuurlijk heel boos op ze”, vertelt Tico. Tico ging nog in gesprek met een ambtenaar van de afdeling vergunningen maar die was onverbiddelijk. Te laat is te laat. “Maar”, zeg Tico. “Ik moet wel zeggen dat wethouder Weerwag zijn uiterste best doet om met een oplossing te komen. We gaan nu in het voorjaar alsnog een feest vieren.”
“Een vergunning voor een A-evenement moet 8 weken van te voren worden aangevraagd, voor een B-evenement 12 weken van te voren. Voor dit evenement is ook een omgevingsvergunning nodig. Die vergunning is eind juli 2022 aangevraagd”, reageert wethouder Ronald Weerwag.

“In Zoetermeer juichen we dit soort evenementen alleen maar toe. Ik vind het enorm jammer dat het niet door kan gaan. De aanvraag is gedaan door een evenementenbureau in opdracht van de winkeliersvereniging. De indieningstermijn is nodig voor een goede, volledige toetsing door verschillende adviseurs zoals de politie, VRH en diverse gemeentelijke afdelingen. Ook voor de veiligheid en volledige risicoanalyse”, zegt wethouder Ronald Weerwag. “Bij een evenement werkt de gemeente met een kalander zodat we kunnen anticiperen op evenementen. Helaas stond dit evenement niet op de evenementenkalender. Ik doe ook een oproep aan organisaties, verenigingen en evenementenbureaus plaats tijdig je event op de kalender zodat we alleemaal kunnen zorgen dat evenementen door kunnen gaan. Het is van belang dat organisatoren van evenementen vooraankondigingen doen en tijdig hun evenementenvergunning aanvragen, zodat alle benodigde adviseurs de ruimte hebben om goed en volledig te adviseren en evenementen op een veilige manier kunnen plaatsvinden voor onze Zoetermeerders. De gemeente staat buiten eventuele contractuele particuliere relaties.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Het bevrijdingsconcert – dat overigens gratis toegankelijk is - richt zich met de muziek en dansen vooral op de oudere bezoekers, maar iedereen is welkom, ongeacht de leeftijd. Foto: HGOS
Bevrijdingsconcert Zoetermeer en Magisch Zoetermeer brengen de muziek van toen tot leven 25 apr, 13:00
In het HagaZiekenhuis is een menopauze poli waar de huisarts een verwijzing voor kan geven, maar je kunt ook terecht bij een zelfstandig werkende overgangsconsulente.
Informatieavonden over de overgang in HagaZiekenhuis Zoetermeer 25 apr, 12:47
Sigrid van den Berg van Sigrid Uitvaartbegeleiding – Jouw uitvaart, jouw wensen. Uw laatste afscheid, persoonlijk en met zorg vormgegeven. Foto: Babet Hogervorst
Ontdek Sigrid Uitvaartbegeleiding - Waar een afscheid een leven vertelt 25 apr, 12:36
Ochtendwandelen met de boswachter. Foto: Rob de Wind Fotografie-Filmproducties
Dauwtrappen in het Bentwoud met de boswachter 25 apr, 12:28 1
Taptoe in Zoetermeer. Foto: Gerard van Warmerdam
Verhuisbedrijf Henneken wordt hoofdsponsor van de Taptoe Zoetermeer 25 apr, 11:48
Zang- en acteertalent Sil van der Zwan in zijn studio achter de piano. Foto: André van der Wiel
15-jarig creatief talent Sil van der Zwan houdt alle opties open 25 apr, 11:04 2
De natuur beleven vanaf het water. Foto: pr
Natuur beleven in de polder met rondvaartboot De Meervaarder 25 apr, 10:50
Foto: Martijn Mastenbroek
Feestelijke opening Kabouterpad Balij 24 apr, 16:15 21