Het atelier van Debora Makkus is 20 augustus open voor publiek
Het atelier van Debora Makkus is 20 augustus open voor publiek

30e museumtentoonstelling Debora Makkus

Actueel 729 keer gelezen

Zoetermeer - Debora Makkus schildert realistische stillevens in een herkenbare stijl met opvallende hedendaagse composities. Zij heeft nu ruim zeven jaar haar atelier aan de Dorpsstraat 99a. Inmiddels heeft ze aan bijna 60 exposities mogen deelnemen, waarvan 30 exposities in diverse musea.

Na een verkeersongeval heeft Debora Makkus zichzelf leren schilderen. Haar werk maakt nu deel uit van vele (internationale) collecties. In 40 a 50 laagjes (semi)transparante verf bouwt ze een schilderij op, wat haar werk extra diepte en levendigheid geeft. Ze schildert vaak antieke voorwerpen met gebruikssporen. Ook schildert zij soms niet-bestaande voorwerpen, waarbij ze elementen van diverse voorwerpen combineert. Daarnaast schildert Makkus sprekende portretten, die soms ook in musea te zien zijn.
Haar eerste solo expositie vond plaats in Stadsmuseum Zoetermeer, in samenwerking met Terra Art Projects (nu Franx). In 2016 had zij een succesvolle solo tentoonstelling in Japanmuseum SieboldHuis in Leiden. In Stadsmuseum Woerden hing haar werk naast schilderijen van oude meesters, in bruikleen van het Rijksmuseum. Ook de Salon in Museum Gouda was voor haar een hoogtepunt, waarbij zij de publieksprijs won en daarmee een kleine expositie.
Haar werk heeft ook in een museum in Taipei gehangen. Ze had in Taipei een prijs gewonnen en kortgeleden hing haar werk daar wederom in één van de grootste kunstbeurzen van Azië. Makkus heeft ook exposities in de planning staan in drukbezochte musea in Spanje en Japan.

Haar dertigste museumtentoonstelling vindt nu plaats in Museum Møhlmann in Appingedam. Dit is een museum dat zich richt op figuratieve en realistische kunst, waar Debora Makkus regelmatig exposeert. Museumdirecteur (schilder-schrijver) Rob Møhlmann zegt over haar werk: ‘Het is bij haar “licht uit, spot aan” en in de betovering daarvan neemt ze je mee in een verhaal dat ze met haar penseel vol verve op het doek tovert.’

Aanstaande zaterdag, 20 augustus, houdt Debora Makkus weer een open atelier. U bent van harte welkom om de grote en kleine schilderijen te zien waar ze momenteel aan werkt. Op haar website www.deboramakkus.nl vindt u al haar stillevens en portretten.
De ingang het atelier bevindt zich aan de Dorpsstraat 99a, in de hoek achteraan het terras met de lange traptreden van Lunchcafé de Zoetelaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Vanuit Benthuizen zullen kinderen het bevrijdingsvuur ophalen, een deel van de route meerijden en het vuur meenemen naar Benthuizen. Foto: pr
Herdenking bij nieuwe monument en bevrijdingsvuur in Benthuizen 2 mei, 13:05
De Hof van Seghwaert ligt aan de parkeerplaats die grenst aan Gaardedreef 169.
Kinderspeelmiddag in de perenboomgaard in Hof van Seghwaert 2 mei, 12:29
De vertrouwde medewerkers van Albert Heijn Seghwaert staan vanaf 27 mei weer enthousiast voor je klaar. Foto: pr
Albert Heijn Seghwaert wordt in twee weken compleet vernieuwd 2 mei, 11:31 7
Rust & Vreugd in Stadstheater
Rust & Vreugd van Hendrik Groen in Stadstheater 2 mei, 11:02
Hoe oud zijn ze? Hoe komen ze daar? Hoe en waar werden ze gemaakt? Foto: pr
Alles over pijpenkoppen vinden in de grond van Benthuizen 2 mei, 10:30
Deelnemers van Tuingezel tijdens een freerunning wandeling.
Freerunning wandeling met Tuingezel en Parkour Disciplines 2 mei, 09:50
De Vredesboom aan de Dobbe.
Bijeenkomst bij de Vredesboom 2 mei, 08:53
Afbeelding
Ben jij die professionele ZZP-er die wij zoeken? Meld je aan bij De Borstelman! 2 mei, 07:00