Anne van der Brugge en Trainer/Coach John Zwalve
Anne van der Brugge en Trainer/Coach John Zwalve

Brons voor Anne van der Brugge op World Games

Actueel 352 keer gelezen

Zoetermeer  - Van 7 tot en met 17 juli vonden er in Birmingham USA de World Games Plaats. De “Olympische” Spelen voor niet-Olympische Sporten.

Anne van der Brugge zou zowel bij het Individuele als bij het Team onderdeel uitkomen in de kjlasse -63 kg van het Fighting System.
Bij het Individule onderdeel was Anne erg dichtbij een medaille. In de poulefase moest Anne een diskwalificatie (14-0) incasseren tegen de Française Ferreira. Anne wist het voor elkaar te krijgen om met 16-0 de winst naar zich toe te trekken en werd daardoor ook gelijk poule winnaar. In de kruisfinales ging het lange tijd goed tegen de Thaise Sanatham. Lange tijd stond er een 3-0 voorsprong op het bord en de Thaise kon nog terug komen op 3-2. Met nog 1 seconde te gaan leek er geen vuiltje aan de lucht en leek de Finale binnen bereik maar toch ging de voorsprong verloren. Met een 3-3 stand moest er een verlenging aan te pas komen waar de Thaise aan het langste eind trok. In de troostfinale was de Duitse Wereldkampioene Weiken te sterk waardoor Anne op de 4e plaats eindigde.

Een dag later was het Landenteam onderdeel aan de beurt. Hier wist Nederland de halve finales te bereiken waar de latere Kampioen Frankrijk met 3-2 te sterk was. Om het Brons werd Denemarken met maar liefst 5-0 verslagen. Brons.

Uit de krant

Uit de krant